in

Українці стали пізніше одружуватися

В Україні спостерігаються тенденції до підвищення середнього віку укладання шлюбу, «відкладання» шлюбу до завершення періоду соціалізації, здобуття освіти, професії, певного соціального статусу. Про це заявив міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, інформує прес-служба міністерства.

Так, середній вік реєстрації шлюбу збільшився за підсумками 2009 року у порівнянні з 2006 роком у чоловіків з 29,6 до 30,2 року, у жінок – з 26,7 до 27,3 року, тобто на 0,6 року; а середній вік реєстрації першого шлюбу збільшився у чоловіків з 25,4 року до 26,3 року, у жінок – з 22,8 до 23,7 року, тобто на 0,9 року.

Водночас, як зазначив міністр, в Україні шлюб залишається «молодшим», ніж у більшості європейських країн, тобто укладається у більш ранньому віці. У 16% зареєстрованих у нашій країні шлюбів наречена була за віком молодшою за 20 років, а, приміром, в Італії, Іспанії, Норвегії, Швеції та Чехії таких зареєстрованих шлюбів – 2%, у Польщі, Португалії, Латвії, Словаччині, Естонії – від 4% до 6%.

Джерело

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Чорнобильська трагедія очима італійських ЗМІ

До «Перелітних птиць» приєднається українка Зозуля