in

Українці є серед потерпілих від землетрусу в Італії

24 серпня в Італії стався землетрус, що приніс руйнування у регіонах Марке Умбрія і Лаціо. У цих регіонах лише офіційно проживають понад 32 тисячі українців.

 

Згідно останніх опублікованих даних Статистичного досье по імміграції у 2015 році кількість резидентів українського походження складають:

Умбрія 4 951 тисяч;

Марке 5.576 тисяч;

Лаціо 22.300 тисяч;

Безперечно, українці є серед людей постраждалих від землетрусу.

Консульський відділ Посольства продовжує відслідковувати події надавати консульську та консультативну допомогу постраждалим громадянам України. За їх інформацією, “одна з громадянок України повідомила, що не може виїхати з міста Cuore di Sorbo, MC через руйнування навколишніх доріг, проте наразі допомога їй не потрібна та у разі необхідності вона скористається пропозицією звернутися до Консульського відділу Посольства”.

Як повідомляють деякі громадян України, які опинилися у постраждалих районах, подібна ситуація склалася в окремих віддалених селах та містечках де вони мешкають.

З огляду на складну ситуацію, що сталася у центральних регіонах Італії внаслідок часткового руйнування інфраструктури, будинків та систем життєзабезпечення, Консульський відділ Посольства звертається до громадян України, які потрапили у складну ситуацію, у разі потреби безпосередньо звертатися на телефон «гарячої лінії» +393890040000.

Нгадеємо, на 26 серпня було завсідчено 268 померлих від падіння споруд, розкопки завалів тривають.

За силою, цей землетрус порівнюють із тим, що стався у 2009 році поблизу Аквіла. Сім років підземні поштовхи силою у 6,3 балів залишили понад 300 загиблих. Тоді серед жертв була українська восьмирічна дівчинка Марія Чернова з Полтавщини

__________________________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Правила збору і споживання дикорослих грибів в Італії

Серед жертв землетрусу в Італії щонайменше 16 іноземців