in

У Больцано триває виставка української мисткині із петриківського розпису

В італійському Больцано 26 липня відкрилася персональна виставка української художниці Галини Кулаги, яка живе в Італії.

«Можете мене привітати! Нарешті, після довгої підготовки відбудеться моя персональна виставка у м.Больцано! Приходьте, хто зможе – буду дуже рада гостям!», – написала художниця.

Роботи експонуватимуться у галереї “Kleine Galerie – Piccola Galleria” nel Passaggio Antico Municipio 8 (angolo via Dr. Streiter 25) у caмому центрі міста.

Виставка триватиме до 6 серпня.

Галина Кулага народилася у Києві. Працює у техніці петриківського розпису. Пише картини, розмальовує горнятка, дошечки, тарелі тощо.

«Скільки себе пам’ятаю, люблю декоративний петриківський розпис. Наразі займаюся переважно викладанням цього мистецтва – знайомлю італійську публіку з таким українським дивом. Також люблю створювати картини і мальовки, розмальвувати дерев’янні та керамічні вироби», – розповідає мистикня на своєму сайті.

Галина Кулага бере участь у виставках та ярмарках на території Італіі та інших європейських країн.

Як відомо, петриківський розпис, або «петриківка» — українське декоративно-орнаментальне народне малярство, яке сформувалося на Дніпровщині в селищі Петриківка, звідки й походить назва цього виду мистецтва.

Водночас, петриківський розпис — не лише народне мистецтво, але й сучасний живопис. Характерною особливістю петриківського розпису є переважання рослинних візерунків (здебільшого квіткових) і створення передовсім фантастичних, небувалих у природі форм квітів. Нерідко квіти та ягоди поєднано з птахами, іноді використовують зображення тварин і людей, які традиційно мають дещо фантастичний вигляд.

5 грудня 2013 року року петриківський розпис було включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

alt

У Зеленського готують законопроекти про захист українців за кордоном

Скаути ФК ”Рома” відбирають талановитих львівських футболістів