in

У Києві відбудеться виставка італійського фотографа про острів Зміїний

19 лютого у Києві відкриється виставка італійського художника, фотографа, куратора, професора історії сучасного мистецтва Мікеле Дантіні. Об’єктом його дослідження став український острів Зміїний.

Творчість Дантіні представляє одну з ключових тенденцій сучасного європейського мистецтва – вивчення, дослідження і фіксація життя місць та общин “без історії”.

“Тільки так можна змінити звичний погляд на речі, зрозуміти глобальні процеси, побачивши їх інакше, з локальної точки спостереження” – розповів Дантіні.

“Моє ставлення до таких місць, як Зміїний, досить суперечливе: мене притягують і відштовхують нічийні місця, де в повітрі висить самотність і спустошеність, де не проростають ніякі людські зв’язки”.

Ідея відвідати український острів прийшла до Дантіні, коли він вивчав маленькі острови між Африкою та Карибами. Сьогодні мало хто здогадується, хто і як там живе, і яким бачать світ жителі Зміїного.

Про це і проект італійського професора, в кадр якого потрапили перелітні птахи, радянські споруди і позбавлений рослинності ландшафт колишнього військового гарнізону. Також в експозиції будуть представлені скульптури, інсталяції з паперу і текстові роботи на копіювальному папері.

“У цьому проекті для мене висловлена думка про абсурдність штучних кордонів. Подорожувати по рідній країні поряд з іноземцем, художником і професором мистецтва в одній особі відкрило мені Україну іншою. Пов’язано тут все – історія, архітектура, політика, люди, все в єдиному ланцюжку, що пояснюється одним кодом. Цей проект – більше ніж показати Україну світу. Це проект – показати Україну їй самій “, – зазначила куратор Діана Федорова.

Після українців проект зможуть побачити італійці і німці. Проект Зміїний. Український блокнот з 19 лютого по 20 березня можна побачити в галереї Цех (вул. Фрунзе, 69; Вт – Сб 14:00 – 20:00).

Нагадаємо, що 3 лютого 2009 року Міжнародний суд ООН у Гаазі виніс рішення, в якому зазначив, що острів Зміїний не може вважатися частиною прибережної лінії України у визначенні серединної лінії при делімітації континентального шельфу і виняткової економічної зони.

Міжнародний суд ООН також вирішив не враховувати диспаритет в довжині прибережної лінії України і Румунії в Чорному морі при делімітації континентального шельфу і виняткової економічної зони.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія на порозі антирасистської весни

Літопис заробітчанства