in

У Львові відбудеться Міжнародний форум українських жіночих організацій

18 серпня у Львові розпочав роботу Міжнародний форум українських жіночих організацій. Загалом очікується що до Львова прибудуть делегати від 18 українських жіночих організацій зі всього світу.

«Ця подія, ініціатором якого виступила Світова федерація українських жінок, є, без перебільшення, світового значення, бо сюди приїхали представниці зі всіх країн, які є членами СФУЖО», – розповіла директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська.

«До Світової федерації українських жіночих організацій додалося в останні роки достатньо організацій, переважно це в Італії та в країнах Західної Європи, жіночі організації, які були створені жінками-заробітчанами, які виїхали з України. Ми долучили їх і хочемо, щоб вони також відвідували наші річні наради», – розповіла перший заступник голови Світової федерації українських жіночих організацій Ольга Даниляк.

У межах Форуму буде проходити Міжнародна науково-практична конференція «Український жіночий рух у сучасному світовому та українському вимірі». На обговорення винесені питання представництва українських жіночих організацій у міжнародних структурах, консолідації українських жіночих організацій в Україні та світі, український жіночий рух як фактор гендерної рівності та інші.

«В рамках цього Форуму відбуватимуться кілька подій. Перша, і найголовніша – це науково-практична конференція, на якій будуть розглядатися питання найрізноманітніші, які стосуються українського жіночого руху, консолідації українського жіночого руху, який стоїть на демократичних засадах, участь українських жіночих організацій у світових і міжнародних структурах, таких як ООН», – розповіла Ірина Ключковська.

«Ми хочемо пізнати, які потреби є в Україні, як ми можемо допомагати, як ми можемо співпрацювати», – додала Ольга Даниляк.

Загалом, окрім представників жіночих організацій, участь у Форумі братимуть також представники різних громадських організацій та влади.

Координатором підготовки Форуму виступив Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК).

«Так сталося, що Львів останні роки стає центром єднання світового українства. І так склалося, що НУ «Львівська Політехніка» стає тим місцем, де розвиваються надзвичайно цікаві гуманітарні проекти», – розповіла Ірина Ключковська.

Джерело: ZAXID.NET

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

«Чужина – це трясовина, яка затягує», – учасниця пішої прощі родин мігрантів Самбір-Зарваниця

Міжнародна піша проща родин мігрантів завершила паломництво у Зарваницю