in

У Львові відкриють виставку про трудову міграцію в Італії

24 червня у приміщенні Інформаційного центру з питань українсько-італійської міграції відкрилася  музейна експозиція “Наші в Італії” – перша і єдина в Україні виставки документів, матеріалів, взірців прикладної та поетичної творчості, світлин про життя, свята та будні українських трудових мігрантів в Італії. Про це йдеться у повідомленні благодійного фонду “Запорука”.
Автори ідеї та її втілювачі – спільнота колишніх трудових мігрантів Італії «Пієта» з Івано_Франківська .

Експозиція буде відкрита у приміщенні Інформаційного центру з питань українсько-італійської міграції до 2 липня ц.р., ознайомитися з нею можна у робочі дні з 16.00 до 18.00

Україна посідає четверте місце в світі за кількістю міжнародних мігрантів. До традиційних міграційних маршрутів українців у Росію, Німеччину та Польщу, на сучасному етапі додалися країни південної Європи: Італія та Іспанія.

Західний регіон сьогодні є лідером серед інших в Україні, відкіля виїжджають до Італії. Так, із Львівської області поїхало – 41,3%, із Тернопільської та Івано-Франківської – 11,6%, Чернівецької – 10,8% від усієї кількості українських мігрантів, що перетинають італійський кордон. Серед тих, хто прямує до Італії, багато лікарів, освітян. У середньому термін перебування українців в Італії становить 5–6 років. Українці виконують переважно низькооплачувану роботу, що не потребує високої кваліфікації: 63% – доглядають хворих і старих; 18,7% – працюють домашніми робітницями; 6,4% – доглядають дітей; 2,6% – задіяно у промисловості; 2,1% – у сільському господарстві.

Всеукраїнський благодійний фонд «Запорука» реалізує проекти по захисту прав дітей.

Напрямками діяльності фонду є: соціально-психологічна допомога онкохворим дітям та їх сім’ям, а також підтримка мігрантів та їх родин. З 2010 року фонд розпочав роботу з мігрантами та їх сім’ями. У місті Львові було відкрито Інформаційний Центр з питань міграції в Італію.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Київ пропонує Італії відмовитися від “Південного потоку”

Більшість засуджених торговців людьми в Україні не відбуває покарання – Державний департамент США