in

У Львові запрезентували авторські документальні фільми Італії

У Львові запрезентували авторські документальні фільми Італії. Зокрема, показали кінодоробок відомої італійської режисерки Донателли Бальїво та кіностудії СІАК 2000, що є багатолітнім партнером Італійської телерадіокомпанії Rai. Всі обрані для показу фільми були учасниками та лауреатами італійських і міжнародних кінофестивалів серед яких і Канський.

Відкрила «Італійське авторське кіно у Львові» резонансна в Італії художня кінострічка «…. а потім падає сніг» ( «…e dopo cadde la neve»), де розповідається про трагічні події пов’язані з землетрусом в італійській Ірпінії 23 листопада 1980 року. Режисерка залучила до зйомок очевидців трагедії, що грають власні ролі в цьому художньому кінофільмі.

Кінофільми Донателли Бальїво представлені мовою оригіналу з українськими субтитрами.

«Цікаво, що режисерка свого часу працювала разом з Андрієм Тарковським над його відомим фільмом «Ностальгія». Отож, окрім переглядів фільмів відбудеться творчий вечір пані Донателли, на тему «Олександр Довженко, Андрій Тарковський та Італія», – розповів куратор акції «Італійське авторське кіно у Львові» Роман Грицевич.

«На відкриття проекту запрошений Посол Італійської республіки в Україні П’єтро Джованні Доннічі, а також гості з Риму, Ватикану та Польщі», – додав Роман Грицевич.

Захід «Італійське авторське кіно у Львові» відбувся 21-22 cічня у Будинку Вчених (вул. Листопадового Чину, 6) та Українському товаристві охорони пам’яток історії та культури (вул. Коперника, 40а).

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Книжка Папи римського стала бестселером

У фокусі Італії особисте життя її прем’єр-міністра