in

У містечку Мондрагоне до заробітчан-українців та їх дітей з подарунками приходив святий Миколай

В церкві св. Лукіно о. Ігор Горішній з натхненням просив мирян щиро помолитися про те, щоб до них прийшов Миколай, улюблений святий дорослих та дітей. Ні в кого не було сумнівів, що Господь вислухає їх молитви. Після Святої літургії діти та дорослі із піснею “Ой хто, хто, Миколая любить” очікували приходу святого.

Зазвучала побожна музика і на сцені почалася імпровізована вистава учнів української школи. Ведуча, п. Ксенія, перенесла усіх у минуле та розповіла життєвий шлях Миколая. Далі учні декламували вірші та співали пісень. Поганих дітей безуспішно шукав злий дух Антипко. В той же час дзвонять дзвіночки, ангеляток голосочки, і з’являється Миколай та благословляє усіх.

… А тепер ви повірили, що в Мондрагоне приходив св Миколай? Ще ні? Тож знайте, що після вистави він зійшов зі сцени і в супроводі ангелів ходив між людьми, хрестом благословляв та миколайчики роздавав, як колись, в Україні.

А в присутніх із очей котилися сльози, що святий Миколай не покидає їх. Адже лише завдяки вірі стало можливим створення в Мондрагоне школи для українських дітей,знаходження вичтелів-однодумців, для яких не байдужа дитяча душа.

Роль Миколая виконав отець Ігор Горішній, що несе слово Боже українцям. Він дбає, щоб церква була центром духовного і свіцького життя заробітчан з його благословенням при церкві часто організовують свята для душі. На Різдво – дійство про Святу родину, Шевченківські дні, Свято матері, свято рідної мови. Наступними плануються Козацькі забави до свята Покрови.


Роман КУРИЛАС,
Мондрагоне-Неаполь

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Про реформу закону про громадянство забули

Маленьке диво на Різдво у Павії