in

У римському Колізеї запущено аудіогід українською мовою!

У межах проекту з впровадження україномовних аудіогідів у музеях світу, у римському Колізеї запустили аудіогід українською мовою.

Відтепер, прослухати історію Колізею у Римі можна українською. Про це повідомлено на сайті Президента України.

Читайте аткож: Що таке мережі 5G і чому варто чекати їх появи

В Амфітеатрі Флавіо, відомого, як Колізей, впроваджено україномовний аудіогід.

Цей проект покликаний поширювати українську мову у світі, щоб голос України звучав у найвидатніших світових пам’ятках, уу рамках проектів «культурної дипломатії»

Колізей – найбільший амфітеатр Стародавнього Риму, побудований у І ст. н. е. За кількістю відвідувачів Колізей посідає перше місце у світі серед усіх культурних пам’яток (споруд) і третє – серед музеїв, поступаючись лише Лувру та Національному музею Китаю.

Читайте аткож: 25 грудня, чи 7 січня. Коли українці в Італії святкують Різдво?

Аудіогід українською мовою озвучив український актор дубляжу Юрій Сосков.

«Радий долучитися до цього, на мою думку, потрібного проекту. Дуже добре, що наша країна почала опікуватися питанням рідної мови у музеях світу», – сказав Юрій Сосков.

За словами дружини Президента України, наступного року україномовні аудіогіди запрацюють у лондонському Тауері, Версальському палаці, Національному природознавчому музеї в Берліні, музейному комплексі Ватикану, Меморіальному комплексі історії Голокосту – Яд Вашемі, Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У перший день Нового року українська доглядальниця покінчила із життям в Італії

Українку в Пармі (Італія) заарештована за замах на життя свого чоловіка