in

У римській квартирі Гоголя відкрили музей, де в передпокої повісили його плащ

   У цьому трикімнатному житлі з жовтими стінами письменник створював “Мертві душі” і “Тараса Бульбу”.

фотогалерея

У Римі на вулиці Сістіна, 126 кілька років прожив український письменник. У той час Гоголь отримував з царської скарбниці 5000 рублів на життя в Римі, але грошей все ж не вистачало, тому він 2-3 місяці жив в Італії, а потім повертався в Петербург. Нагадаємо, що Гоголь прекрасно говорив по-італійськи і навіть написав розмовник для мандрівників.
 

Письменник не міг оплачувати квартиру, поки жив в Росії, і коли він знову приїжджав до Риму, власник зазвичай пропонував йому будь-яку іншу вільну квартиру.
 

– Гоголь жив у цьому будинку з 1837 по 1843 роки, і змінив, принаймні, чотири квартири. Я радий, що в одній з них буде тепер музей, – говорить Олексій Кара-Мурза, автор книги “Гоголь у Римі”.
 

Музей і культурний центр відкрили 20 березня. Музей розмістився в трикімнатній квартирі. Тут колись письменник створював роман “Мертві душі” і безліч інших творів.
 

Обстановка в квартирі максимально наближена до тієї, яка була при Гоголя. У передпокої – бібліотека на всю стіну, на вішалці – висшть старовинний плащ самого письменника і тростина. Коли в раді місцевого кондомініуму дізналися, що у них знову “пропишеться” Гоголь, вирішили прибити на двері мідну табличку “Гоголь”, а над дзвінком квартири – “Прихожая”.
 

Дві вітальні будуть призначені, як і раніше, для прийомів. У кутку за традицією минулого буде стояти рояль. Тут же буде висіти портрет Гоголя пензля художника Олександра Іванова, який був тут гостем.
 

Власники будівлі зовсім недавно продали квартиру міжнародної асоціації, яка займається врученням премії ім. Гоголя в Італії.
 

Квартира в прекрасному стані, потрібно було тільки трохи поліпшити колір стін, вони забарвлені в теплі відтінки жовтого, провести електрику.
 

Очікується, що в музеї-квартирі М. В. Гоголя проходитимуть проводять поетичні, музичні та літературні вечори, художні виставки.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Учасниці з Femen отримують по тисячі євро в день – італійські ЗМІ

У римській квартирі Гоголя відкрили музей (ФОТО)