in

У Римі пройшов літній християнський табір для українських дітей

   15 липня по 22 липня при соборі Святої Софії в Римі працював літній християнський табір для дітей українських мігрантів

Фоторепортаж Володимира Крамара

Упродовж 7 днів діти віком від 6 до 14 років будуть поєднували відпочинок із духовним збагаченням та пізнанням українських звичаїв і культури. Ініціатива проведення табору належить парафії Святого Сергія і Вакха в Римі у співпраці з Товариством «Свята Софія», фундацією Єпископської Конференції Італії «Мігрантес» та Патріаршої катехитичної комісії.

Програма табору складена так, щоб за допомогою відпочинку, навчання, молитви та праці у групах створити атмосферу любові та довіри один до одного. Кожен день починається спільною молитвою та виконанням гімну України, діти вивчають біблійну історію Старого та Нового Завітів, поєднуючи з інтерактивними іграми та заняттями з образотворчого мистецтва. Захід проводиться за Підтримки Патріаршої катехитичної комісії на основі євангелізаційної програми «Моя мандрівка з Ісусом та друзями». Додамо, що аніматори табору вже мають досвід організації подібних заходів для дітей українських мігрантів в Іспанії та Канаді.

«Організація літніх християнських таборів – надзвичайно важливий внесок у християнське виховання наших дітей, їхній культурний розвиток та формування національної ідентичності. Перебуваючи далеко від Батьківщини, наші діти дуже швидко асимілюються, забувають рідну мову тощо. Тут вони мають можливість не лише спілкуватися рідною мовою, але краще пізнати свою Церкву та національну культуру», – розповів о. Марко Семеген, пасторальний координатор для українців греко-католиків Італії.

19 липня діти зустрілися з владикою Діонісієм (Ляховичем), Апостольським візитатором для українців греко-католиків Італії та Іспанії.

http://www.gazeta.lviv.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Юрій Павленко:” Україна перестає бути донором міжнародних усиновлень”

Італія прощається з жертвами автобусної катастрофи