in

У світ вийшов довідник іноземних громад в Римі

   25 жовтня 2013 в Римі було презентовано довідник «Ми з Східної Європи», який містить адреси громад іммігрантів, що проживають в Столиці Італії.

Проект народився з ініціативи додаткового радника від іноземних громад Європейського континенту столичної мерії Тетяна Кузик та реалізований завдяки лідерам іноземних громад: Доніки Ходжі, представниці посольства Албанії, Маріанни Сороневич, головного редактора «Української газети»; Фатіми Нермалії, представниці асоціації «Боснія в серці»; Жрінки Бачіч, координатора Хорватсько-італійської асоціації; Елени Енчю, відповідальної за посередництво між культурами молдавської громади; Іріни Осіпової, президента асоціації російської молоді «Рим».

Довідник містить адреси дипломатичних представництв, духовних центрів, шкіл, громадських організацій, підприємців, тощо, кожної з країн. Він спрямований на покращення діалогу між культурами і сприяння органічного вплетення в соціальну канву столиці Італії.

“Брошура коротко розповідає історію кожної з громад, динаміку їх міграції, підкреслюються приклади найбільш вдалої та конструктивної інтеграції. – коментує Тетяна Кузик – Це «дорожня карта», яка також містить корисні адреси римських організацій, які надають послуги іноземцям (муніципалітетів, міжкультурних посередників, бібліотек з відділами іноземної літератури, центрів зайнятості, тощо)”.

   Українська частина брошури виявилася найбільшою. Це свідчить про добру інтеграцію українців, незважаючи на коротку історію їх активної імміграції. «Довідник «Ми з Східної Європи» допоможе продемонструвати наскільки великою важливою є ніша іммігрантів в культурному та соціальному середовищі столиці Італії» – сказала Маріанна Сороневич.

На презентації були присутні представники Посольств України, Молдови, Російської федерації, Боснії та Герцоговини та мерії міста Рима, голови асоціацій різних країн, представники ЗМІ, тощо.  Посол Хорватії в Італії, зокрема, подякував всім учасникам за участь у проекті та побажав його подальшого розвитку.

Марійка Козачок

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Ожиріння викликає не переїдання, а малорухливість

Олимпийська медалистка Москаленко працювала з мафією