in

У Чернівцях печуть паски для італійців

    На початку Страсного тижня у пекарських цехах вже випікали паски – здебільшого для наших в Італії і корінних мешканців півострова.

Вже другий рік поспіль паски, бабки та кекси чернівецьких майстрів напередодні свят їдуть до Італії. Саме через закордонних споживачів місцеві пекарні розпочали випікати хлібну смакоту дещо раніше. Бо товар ще має до свят доїхати.

– Здебільшого земляки передають великодню випічку для своїх родичів, які проживають за кордоном. Там полюбили наші паски, бо вони зроблені на натуральній сировині, з природним духмяним запахом свіжого випеченого хліба. Також традиційно передають за кордон й чорний хліб, – каже molbuk.ua Людмила ОБЛАМСЬКА, заступник директора “Чернівецького хлібокомбінату”. – Італійські паски, кекси – цікаві, екзотичні, не наші. Але ж ми, пекарі, добре розуміємо, що без стабілізаторів, емульгаторів без підсилення ароматизаторами таку випічку втримати дев’ять місяців “свіжою” неможливо.

Якщо італійська випічка все частіше з’являється на чернівецьких прилавках, то там, навпаки, більше до вподоби наш, буковинський, хліб. Який почне черствіти через три-чотири дні, бо виготовлений з натуральних продуктів.

http://molbuk.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Флоренції писанки пишуть й італійці, і українці

Новий альбом Франко Баттіато (Відео)