in

Фантазійний світ у картинах Тетяни Морозюк

   Зваблива пані під заквітчаним капелюхом, сполохані очі жінки, закутаної у паранжу, натюрморти маків, волошок чи соняхів, чи музика, що ллється із напів відкритого вікна – такими є теми картин зі шкіри Тетяни Морозюк.

Тетяна Морозюк народилася у Червонограді, що на Львівщині – місті над Західним бугом. По закінченню школи, вивчала швацьке мистецтво жіночого і дитячого одягу, а далі вступила на економічний факультет Киівської академії технологій та дизайну.

Закінчити навчання не вдалося у зв’язку із економічною ситуацією у сімї. Це й спричинило її імміграцію в Італію.

Хоча планувала працювати тут лише три місяці, заробітки розтягнулися на роки. Та й тут життя виявилося нелегким «У ці роки працювала у різних сферах: прибирання, догляд за дітьми, швея, помiчником у магазинні» – розповідає дівчина.

Та творча жилка таки знайшла свій прояв у хоббі – творення картин із поєднанням різних технік.
Відшукуючи у собі навики набуті під час навчання в Україні, Тетяна викаристовує у своїй роботі різні техніки обрпазотворчого мистецтва, творить і вчиться одночасно.

“Здебільшого, мої роботи виконані як аплікація, так картина із соняшниками ввикладена шгутиками, із дротиками в листочках. Мої об’ємні картини можна повертати як хочеш – вони красиві із будь-якого боку» – пояснює Тетяна.

Шкірою та пензлем вона відтворює свій світ. Зваблива пані під заквітчаним капелюхом, сполохані очі жінки, закутаної у паранжу, натюрморти маків, волошок чи соняхів, чи музика, що ллється із напів відкритого вікна, – такими є теми її картин.

«Мені складно описати, як підбираю сюжети. Часто натхнення приходить після того, як побачу якийсь мистецький витвір. Картину западає в душу, далі виношую ідею» – ділиться мисткиня.
Мрія Тетяни – винести свої роботи на суд широкої публіки, а тим часом ознайомитися із ними можна у нашій ФОТОГАЛЕРЕЇ.

Маріанна Сороневич

 

Стаття італійською ТУТ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українські правоохоронці затримали «злодія в законі»: його передадуть Італії

Фантазійний світ у картинах Тетяни Морозюк(ФОТО)