in

Футбол у Казерті об’єднав українську молодь в Італії

   У Казерті, на стадіоні Єпископської резиденції пройшов 3-тій футбольний турнір між українськими командами в Італії.

Пригадаємо, що переможцями попередніх українських кубків були команди: «Кобра» (м. Салерно) у 2013 році та «Тризуб» (м.Казерта) у 2014.

З кожним роком український футбол у Казерті набирає більшої популярності та симпатії. Парафія «Пресвятої Тройці» гостинно приймає усіх учасників футболу. Як висловився організатор турнірів о.Ігор Данильчук: «Завдяки тому патріотизму, який є в українських громадах в Італії, наш футбольний турнір набирає більшої масштабності. По-перше, кількість українських команд збільшилась вдвоє: з шести до дванадцяти. По-друге, не тільки команди з Півдня, але також і з Центру Італії почали брати участь, і потім, уже, навіть, духовні особи (священики, семінаристи та монахи) грають український футбол в Італії».

У цей буремний та військовий час, футбол в Казерті представляли українські гравці, які є вихідцями з усіх куточків України і, насамперед, з нашого українського Криму. Турнір мав на меті дати можливість українській молоді побути разом однією державою, поспілкуватися між собою на італійській, російській та рідній українській мові і, насамперед, показати італійському суспільству, що вся Україна прагне миру і ніколи не забуде тих, які склали своє життя, захищаючи нашу українську незалежність від імперських зазіхань Росії. Цьогорічний футбольний турнір було присвячено «Героям-захисникам України».

Той сильний та непереможний дух Героїв-захисників панував і під час усіх футбольних днів. Команди виходили на футбольне поле під звуки літавр та козацьких маршів, завзято співали гімн України, скандували: «Слава Україні! – Героям слава!». Над полем височів герб України, футбольна боротьба супроводжувалася майстерністю та бажанням перемоги. На завершення турніру усі футболісти, яких налічувалося близько 150 з дванадцяти команд,  присвятили свою звитягу футболу усім Героям-захисникам України, які по всі віки і століття полягли у боротьбі за волю своєї української землі, тим, які знову і знову народяться чи вдома, чи на чужині і боротимуться за честь і славу України.

Ось вони українські команди в Італії, які своїм футболом вшанували Героїв України:
1. «Тризуб» м. Казерта;
2. «Україна» м. Аверса;
3. «Козаки» м. Неаполь;
4. «Покрова» –  Папський Українськогий Інститут м. Рим;
5. «Десна» м. Латіна;
6. «Укроп» м. Авеліно;
7.  «Барс» м. Афрагола;
8. «Крим» м. Нола;
9.  «Кобра» м. Салерно;
10.  «Отамани» м. Санта Марія К. В.;
11.  «Карпати» м. Капуа;
12.  «Оболонь» м. Мадалони.

Для нагородження кубками та медалями призерів турніру був запрошений наш Надзвичайний та Повноважений Посол України в Італії Перелигін Євген Юрійович. Це знак того, що українська влада є з нами, і підтримує волелюбні настрої у наших, розкиданих по Італії, українських спільнотах.

Кубком за «4-те місце» були нагороджені господарі турніру команда м.Казерти «Тризуб». Кубком за «3-тє місце» та медалями були нагороджені гравці команди «Україна» м.Аверса. Кубком за «2-ге місце» та медалями були нагороджені футболісти м. Капуа «Карпати». Пуд гучні оплески та скандування «Молодці!» були нагороджені переможці футбольного турніру між українськими командами в Італії команда «ОТАМАНИ» з міста Санта Марія К. В. Вони піднесли головний трофей турніру «Кубок на честь Героїв-захисників України» і під вельмиголосий спів «Ще не вмерла Україна!» був винесений найсолодший у світі прапор-торт України. Всі гостилися та насолоджувалися атмосферою українського футбольного свята.
 
Відео: https://www.youtube.com/watch?v=wgwUSMFPZ9E
Фото та докладніший опис турніру: www.trinitaukraina.it

 

________________________________

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Франція-Італія: дружба дружбою, а біженці у кожного свої

Українська школа в Новарі відсвяткувала завершення навчального року