in

Через відсутність підтримки України, львівська легкоатлетка отримала італійське громадянство

Спортсменка заявила що прийняла громадянство Італії через відсутність будь-якої підтримки в Україні.

6 березня на міжнародних змаганнях «Roma Riparte-Riparti Roma», що проходили в Римі, 26-річна уродженка с. Солонка біля Львова Софія Яремчук виграла 10-кілометровий забіг серед жінок.

Італійські коментатори повідомили, що спортсменка виступала за їхню країну. Софія підтвердила представникам відділення НОК України у Львівській області, що отримала італійське громадянство.

Читайте також: Сповідь заробітчанки. Моя дочка вважає, що я її зрадила

«Ще до чемпіонату світу в Гдині (2020 – ред.) я мріяла пробігти марафон за нормативом і потрапити в національну команду України. Але в кінці січня мені довелося зробити вибір.

Це був непростий крок для мене і дуже обдуманий. Хочу зазначити, що я вже багато років тренуюся в Італії, тут живе моя мама. Я отримала італійське громадянство», — розповіла представнику львівського відділення НОК України Софія Яремчук.

Спортсменка додала, що їй запропонували з початку 2021 року пів ставки в збірній України, але вона відмовилися через свої рішення про зміну громадянства.

«Жодної підтримки від області за всі роки моєї спортивної кар’єри у мене не було.

Читайте також: Італія, країна де ніхто не народжується: пандемія вбиває бажання

Всі тренувальні збори за кордоном та підготовку до чемпіонату світу з напівмарафону я проводила за власні кошти і завдяки допомозі мого клубу Acsi Italia Atletica і мого тренера Фабіо Мартеллі, яким я дуже вдячна.

У зв’язку з пандемією я залишилася не в найкращому становищі – тому що всі комерційні змагання були відмінені», — зазначила Софія Яремчук.

Нагадаємо, Софія Яремчук багаторазова призерка з бігу і напівмарафонів.

У листопаді 2019 року її визнали найкращою легкоатлеткою України. 6 березня вона стала переможницею на міжнародному легкоатлетичному забігу «Roma Riparte-Riparti Roma» на 10 км. Її час — 32:52. Найближчу суперницю вона випередила на 24 секунди.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Сповідь емігрантки: В Україні наживають маєтки, а в Італії – отримують задоволення від життя

Трагедія в Ріміні, 41-річна українка загинула під колесами поїзда