in

Юні італійці заприязнилися зі львівськими ровесниками

   У Національному університеті “Львівська політехніка” побували італійські студенти, котрі  представляли декілька університетів міста Турину.

Упродовж кількох днів молоді  італійці брали участь у “круглих столах” і дискусіях, присвячених сучасним проблемам розвитку країн ЄС, а також у екскурсіях Львовом. Разом зі своїми українськими ровесниками вони обговорювали, зокрема, різноманітні питання розвитку економічної безпеки, а також  обмінялися знаннями про історичні передумови інтеграційних процесів у Європі.
  

 А в Інституті економіки і менеджменту відбулась їх зустріч зі студентами-політехніками, яку організували спільно  кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності,   італійська громадська організація «Treno della Memoria TdF» і компанія «Кумпель-Тур». Гостей привітав і побажав змістовно провести час директор Інституту економіки та менеджменту професор Олег Кузьмін.

    Особливу увагу учасники дискусій відвели мовним проблемам в окремих регіонах Італії та України, питанням зміцнення незалежності України, причинам анексії Криму, військового  конфлікту на Сході України тощо.  Студенти репрезентували спільне бачення подолання безробіття серед молоді в обох країнах, жваво дискутували щодо особливостей висвітлення українськими та італійськими ЗМІ сучасних тенденцій геополітичного розвитку.  Обговорювали вони  й питання масового знищення людей різних національностей у роки німецької та радянської окупацій. Вони відвідали місця пам’яті жертв Голокосту та парк Кортумова гора, де у роки ІІ Світової війни розташовувався Янівський концентраційний табір, і де зокрема нацисти масово знищували італійській військовополонених, котрі не хотіли безглуздо гинути на фронті на стороні гітлерівців. 
  

 Наприкінці студенти обох країн ознайомили один одного зі своїми  національними кухнями. Молодь з Італії частувала українських друзів пармезаном та хамоном, натомість львів’яни підготували для гостей оригінальні смаколики із салом.   

Ігор Галущак
Фото прес-служби НУ “Львівська політехніка”

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Римі виступить львівський християнський театр “Емануїл” (АНОНС)

Процедура перетину кордону з біометричними паспортами