in

Ющенко зустрівся з керівниками організацій української громади

На заході були представники 26 таких організацій та 15 духовних осіб. У своєму виступі Президент запевнив, що піклування про закордонне українство є одним із пріоритетів політики української держави.

«Для нас дуже важливо продемонструвати і реалізувати турботу про кожного українця, незалежно від того, де він знаходиться», – сказав Віктор Ющенко.

Президент наголосив на актуальності збереження активного діалогу з українськими громадами за кордоном.

Водночас Віктор Ющенко висловив переконання, що українська влада має докласти усіх зусиль для того, щоб у нашій державі були сформовані умови для життя та роботи, які забезпечили б повернення в Україну громадян, що працюють за кордоном.

Президент повідомив, що у ході зустрічей з керівництвом Італії обговорював питання, пов’язані з життям українців у цій країні. Він, зокрема, відзначив, що протягом ближчих 10 днів до Італії має прибути українська делегація, одним із завдань якої буде узгодження всіх положень угоди про працевлаштування, яка забезпечила б соціальні гарантії українцям в Італії та легалізувала їхню роботу.

«Думаю, до кінця року ми можемо текст узгодити і підготувати на підпис», – прогнозує Віктор Ющенко.

За його словами, у ході переговорів йшлося також про відкриття у Римі української недільної школи та інші кроки, необхідні для збереження національної ідентичності українців в Італії.

У своєму виступі Президент закликав представників громадських організацій українців Італії зосередити зусилля на налагодженні між ними більш ефективної співпраці та взаємодії. Глава держави високо оцінив роль, яку відіграє в об’єднанні українців Італії українська греко-католицька церква. Окрему вдячність Глава держави висловив українським громадянам за їхню позицію щодо визнання Голодомору 1932–1933 років. Учора Президент України передав керівникам Італійської Республіки звернення від української громади щодо прийняття парламентом Італії рішення про вшанування жертв Великого Голоду. Під час зустрічі Президент також зупинився на зовнішньополітичних пріоритетах України, наголосивши на незмінності європейського та євроатлантичного курсу та прогресі України на цьому шляху. У цьому контексті Віктор Ющенко висловив сподівання, що у вересні 2009 року Україна та ЄС будуть готові підписати угоду про створення зони вільної торгівлі. Говорячи про європейську інтеграцію України, Президент звернувся до української закордонної громади: «Ваше місце у цьому питанні є унікальним».

Під час зустрічі Президент також виклав свої оцінки економічної та внутрішньополітичної ситуації в нашій державі.

Офіційне інтернет-представництво Віктора Ющенка

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Незгасима свічка у пам’ять Голодомору в Римі

Дорога з бар’єрами для італійських Обам