in

“Із життя одного нелегала в Італії” – Альбом карикатур на теми побуту іммігрантів

„Усе моє багатство у валізі: олівець і папір – решту – ношу у серці”, – розповідає про себе Йонел Кожокару, румун за національністю та українець за громадянством, із Чернівців. В Україні філолог, учитель фізкультури і спорту, майстер спорту, відмінник народної освіти. Вже п’ятий рік живе в Італії. Усі свої пригоди заніс до потаємної книги – свого серця. А потім, здійнявшись над сірістю буднів нелегала у Мілані, поклав усе на папір, чорним по білому, створивши низку карикатур на різно- манітні теми заробітчанського життя.

 

В центрі подій є доля іммігранта, який опинився у чужій країні, але не втратив здібності із юмором дивитися на обставини життя.

Скільки радості, скільки веселих моментів, скільки подивування і часто сміху крізь сльози відчуваєш, коли гортаєш сторінки альбому. Коментарі до кожної карикатури написані італійською, румунською та російською мовами.

Особливістю стилю автора є те, що на кожній карикатурі він малює самого себе. Вони сповнені іронією і сарказмом, тут висміюються недоліки Італії у тутешньому ставленні до іммігрантів, роботодавців, які витискають останні соки із працівників, соціальний статус іммігрантів. Альбом виданий за кошти автора. Його остання збірк карикатур, яка красномовно говорить сама за себе: „Тисяча способів заробити гроші в Італії”.

Маріанна Сороневич

Дивись інтерв’ю Йонелa Кожокару

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У туристичних містах Італії – «червоний» рівень небезпеки

«Хочу бути вільною людиною, нехай у мене в кишені зараз і порожньо»