in

Італійські канікули українських сиріт Херсонщини

   Діти-сироти з різних шкіл Херсона відпочивали в італійській провінції Кормано (Мілан) протягом 24 днів. Такі канікули школярам забезпечив Херсонський клуб волонтерів у співпраці з місцевою парафією Сан-Вінченцо.

— Уже вдруге ми повезли дітей-сиріт до Італії, — розповів президент Херсонського клубу волонтерів Володимир Сагайдак. — Крім них, з нами їздили ще четверо волонтерів з клубу. Дітлахи мешкали в родинах парафіян Сан-Вінченцо, побували на різних екскурсіях та чудово відпочили в літньому таборі, повідомлє газета Херсонщини “Новий день”.

Дітей, опікуни яких дали згоду на поїздку за кордон, готували до подорожі заздалегідь. Майже рік школярі вивчали розмовну іта­лійську, щоб оволодіти елементарними правилами спілкування в родині. У літньому таборі з ними працювали аніматори, котрі були трохи старші за віком. Тому херсонські дітки швидко знайшли з ними спільну мову. Крім відпочинку та екскурсій, школярі взяли участь у гірському поході в Альпи. Тож враження від таких літніх канікул у них залишаться на все життя.

Окрім подібних подорожей, у Херсонського клубу волонтерів є ще багато планів та проектів, орієнтованих на допомогу Італії.

— Ми привезли до Херсона багато документів, якими користується тамтешня соціальна служба, — наголосив Володимир Сагайдак. — Після перекладу передамо їх нашим спеціалістам. Взагалі, хочемо спрямувати свою діяльність саме на дітей-сиріт, їхню соціальну адаптацію. Італійська сторона погодилася нам посприяти, тому ми невідкладно починаємо працювати.

Херсонська міська влада всіляко підтримує подібні ініціативи. Про це повідомив заступник міського голови Сергій Черевко: «Громадські організації та волонтери як ніхто допомагають нам у питаннях оздоровлення дітей, перш за все категорійних. Ми тільки радіємо подібній співпраці. І прийматимемо всі поради, особливо ті, що стосуються роботи соціальних служб. Гадаю, досвід італійців нам знадобиться, і ми зможемо забезпечити дітей-сиріт усім необхідним для нормального життя».

Софія МИТЧАК

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Спецмито на імпорт в Україну легкових автомобілів буде скасовано?

Картини Юрія Калюти на Вівтарі Батьківщини у Римі