in

Італія відзначає річницю Соломії Крушельницької

  В італійському містечку Торре дель Лаго, що неподалік  м. Віареджіо відбулось урочисте відкриття бронзового погруддя славетної української оперної співачки Соломії Крушельницької.

У 2012 році виповнюється 140 років від дня народження нашої геніальної співвітчизниці, стояти на одній сцені з якою вважали за честь  Енріко Карузо, Тітто Руффо, Федір Шаляпін. 60 років тому вона пішла з життя, залишивши неоціненну творчу спадщину нащадкам.

Ім’я нашої видатної співвітчизниці, яка своїм талантом зуміла  підкорити світову оперну сцену, продовжує прославляти нашу Україну в різних державах і зокрема в Італії, де її шанують та цінують.

Саме в Італії Крушельницька, яка  була заміжня за мером міста  Віареджіо, провела більшу частину свого творчого життя, мала величезний успіх та визнання.

У суботу, 21 липня 2012 р., в італійському містечку Торре дель Лаго, що неподалік  м. Віареджіо, де протягом липня-серпня проходить всесвітньовідомий  оперний фестиваль «Пуччіні», відбулось урочисте відкриття бронзового погруддя славетної української оперної співачки Соломії Крушельницької.

У Віареджіо пам’ятають і шанують нашу знамениту землячку Соломію Крушельницьку,  хоча з часу, коли співачка  назавжди залишила це місто, повернувшись в Україну, минуло вже 73 роки.

Ініціатива встановлення бронзового монументу Соломії Крушельницької в м.Торре дель Лаґо, де знаходиться музей італійського композитора Джакомо Пуччіні, саме там де відбулося у 1904 році тріумфальне виконання Соломією головної партії в опері «Мадам Баттерфляй», яка до того, як відомо, зазнала гучного провалу в італійській “Ла Скала”, належить Посольству України в Італії, Міськраді  м. Віареджо, Фондації «Фестиваль Пуччіні» та здійснено також за підтримки Фундації «Сімонетта Пуччіні», УГКЦ в Італії, МЗС і МКТ України.
В урочистому заході з відкриття монументу з української сторони взяли участь Радник Прем’єр-Міністра України Микола Петренко, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Італійській Республіці Георгій Чернявський, представники Посольства України в Італії, Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії Преосвященний Владика Діонісій Ляхович та українська оперна співачка італійського театру “Ла Скала”, сопрано світового рівня, Оксана Дика.

З італійського боку в заході взяла участь Сімонетта Пуччіні, онука композитора Джакомо Пуччіні, дослідниця і берегиня його творчості: саме її присутність, безумовно, надала заходу найбільшого резонансу. Також були присутні президент Фундації  «Фондаціоне Фестиваль Пуччіні»,  представники міськради  Віареджіо,  представники італійської  громадськості, Єпископ м. Лукка та місцеве італійське духовенство, а також гості фестивалю «Пуччіні».

Автор  бронзового погруддя – відомий в Італії український скульптор  Руслан Іваницький, який своїм витвором ще раз увіковічнив пам’ять про Соломію Крушельницьку в Італії.

Саме такі культурні акції не лише сприяють поширенню інформації та позитивного іміджу нашої держави в Італії, а й значно наближують Україну до єдиної Європейської спільноти.

http://www.mfa.gov.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

IталIйський вiтраж із дзеркальним ефектом

Дозвіл на проживання для тих, хто піддається жорсткій експлуатації