in

Вибори Президента України 2010 в Італії. Бюлетенів вистачило не усім

Другий тур президентських виборів на закордонному виборчому окрузі №35, що при  Генеральному консульстві України в Мілані, вразив своєю активністю. Якщо у першому турі виявило бажання проголосувати 369 громадяни України, то цього разу стільки виборців прийшли до урн ще до обіду

 

Як заявив голова закордонної виборчої комісії №35 пан Василь Поливанюк, комісія звернулися до ЦВК із проханням про отримання 1000 бюлетенів. Однак їх надійшло всього 916. Природно, що бюлетенів забракло. «Проблеми можна було б уникнути, – наголосив пан Поливанюк, –  якщо б громадяни завчасно заявили про своє бажання взяти участь у виборі Президента України. Це б дозволило скласти попередні списки виборців».

 

Українці які знайшли своє прізвище у списках виборців отримали позачерговий доступ до урн. Ті ж, хто прийшли на дільницю безпосередньо в день голосування, були вимушені проходити довготривалу процедуру реєстрації, що спричиняло численні спалахи емоцій.

Треба віддати належне усім шістнадцяти членам виборчої комісії. Їхня злагоджена робота та витримка скерувала процес у стримане рівномірне русло.

У розпалі дня, на території виборчої дільниці з’явилися «дослідники», які заявили про проведення соціологічного опитування українців закордону, за фінансової підтримки Оксфордського Університету та Оксфордського Консорціуму Українських Досліджень. У зв’язку з тим, що інтерв’юери не представили жодних документів, члени виборчої комісії показали їм на двері.

Поки черга помалу протискалася до зали де проходило голосування, на подвір’ї  Генерального консульства не замовкали пісні. Вирізнявся яскравістю гурт українців з Варезе. Їх вишитий одяг і злагоджений спів перетворили вибори у свято.
Як би далеко не занесла доля українців, думки про долю Вітчизни не покидають їх ні на мить. Адже кожен із них мріє чимшвидше повернутися додому. До рідних, до батьків, до дітей. Щоб своїми власними руками, та гірко набутим на чужині досвідом, будувати майбутнє Вільної та Незалежної України.

У виборах у Мілані взяли участь 916 громадян України. За Юлію Тимошенко проголосували 824 виборців, Віктора Януковича – 67. 17 громадян не підтримали жодного кандидата.

Олена КАНАРЧИК

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Фестиваль української естрадної пісні«Червона рута»в Італії

Італії не обійтися без мігрантів. Зокрема, й українських