in

Олександр Яковенко – перший новачок італійської “Фіорентини”

   25-річний український півзахисник Олександр Яковенко гратиме за італійську «Фірентіну» до 30 червня 2016 року.

Новим клубом українського півзахисники бельгійського “Андерлехта” стала італійська “Фіорентина”, яка підписала з українцем контракт на три роки. Українець переходить до складу “фіалок” яко вільний агент.

З 2005 року Яковенко грає в Європі після того як дебютував в дорослому футболі за харківський “Металіст”. Його першим клубом в Бельгії був “Льєрс”, в якому він вже в першому сезоні став гравцем основи та звернув до себе увагу багатьох фахівців. Влітку 2006 року його підписав “Генк”, але через зміну тренера на нього перестали розраховувати, а тому наступний сезон він дограв в оренді в “Андерлехті”. В Брюселі його використовували як гравця заміни і не давали багато шансів заграти в основі. Зрештою наступні два сезони він провів в оренді в “Вестерло” – в маленькому бельгійському клубі він швидко став лідером, з ним клуб вдало боровся за вихід до Ліги Європи.

В минулому сезоні він знову спробував пробитися до основи “Андерлехта”, але другу частину сезону дограв в оренді в “Ауд-Хеверле”, якому допоміг зберегти місце в еліті.

Цей сезон він повністю провів в “Андерлехті”, ставши кращим гравцем чемпіонату Бельгії за бомбардирською скорострільністю. В 20 неповних матчах регулярного чемпіонату він забив 7 голів, витрачаючи по 116 хвилин на гол. Всього на його рахунку в цьому сезоні 9 голів в 38 матчах. Керівництво “Фіорентіни” ще взимку зрозуміло, що не зможе втримати гравця, якому не надала за п’ять років достатньо ігрової практики. Зрештою неосновного гравця підписала “Фіорентина”, яка завершила цей сезон в Серії А на четвертому місці, що дає право стартувати в наступному сезоні в розіграші Ліги Європи.

Яковенко стане п’ятим українцем в Серії А. До нього в Італії вже грали Олексій Міхайличенко (“Сампдорія”, 24/3), Олександр Заваров (“Ювентус”, 60/7), Сергій Ателькін (“Лечче”, 16/3) та Андрій Шевченко (“Мілан”, 229/127). Також в Італії грав українець Віктор Будянський, який грав під російським прапором за численні італійські колективи (“Ювентус”, “Реджина”, “Авеліно”, “Лечче”, “Удінезе”, “Асколі”).

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Текст звернення до дипломатичних працівників в рамках протестів перед Посольствами і Консульствами

Ucraina. L’arcivescovo Shevchuk: fermate il bagno di sangue