in

Здіймалась пісня, наче птах

Звучала пісня, здіймалась, наче птах, переповнюючи серце добром, радістю дивом, коханням, всім прекрасним, що є на землі. Лилась музика сумна і весела, зібравши нас, українців на І турі Міжнародного мистецького фестивалю «Гілка калини-2009», що відбувся 25 жовтня у Римі.
Мені, учасниці конкурсу, було надзвичайно приємно виконати авторську пісню «Мамі», а також «О, музико»,  на слова З. Кучерявої, композитора О. Гавриша.

Кожен із гостей фестиваю, учасники молодіжного гурту «Намистечко», несли у зал лагідність українського сонця, велич неба, вир швидкоплинних річок, милі посмішки і тепло української душі.

Скільки наснаги та витримки є в нашому, народі. Ми – обдаровані Богом! Навіть на чужині не втрачаємо своєї гідності, не забуваємо звичаїв.
Хочеться висловити вдячність тендітній жінці, Анні Умлєвій, яка зуміла зібрати нас усіх, сворити красиве свто, подарувати радість. А також, щира подяка людям доброї волі: Світлані Ковальській, Галині Павлюк, Ользі Тертовій, які не шкодують свого часу та зусиль для такої нелегкої справи. Свято закінчилося, але душа співала, раділа, світилася від щастя. Люди у залі довго обмінювалися враженнями, а моя подруга Ольга Олійна, від пережитих емоцій написала вірша. Ось що відчула її душа:
Калинові дзвони дійшли до Рима,
Веселкою пісня луна.
Співає народ, про любов, Україні,
Про те, що вона в нас одна!
Де сукні дівчат вишиті маком
І стрічки в вінках майорять,
Та кілка калини прийшла з України
Червоним намистом на італійській землі розрослась.

Учасниця фестивалю Тетяна ШИШКОВА

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Агресія у Римі

Погляд – Обережно! Пенсійне шахрайство!