in

Українка з Африки знайшла маму-киянку в Італії

Справжня драма розігрується з уроженкою України Крістіною Сарайва, яка проживає в республіці Мозамбік. Дівчина котрий рік намагається знайти свою матір-українку. Для пошуку матері Крістіни представник української громади Мозамбіку Дмитро Яцюк звернувся в Українську газету в Італії. Після публікацій на веб-сторінці та паперовій версії газети, мати Крістіни зателефонувала в редакцію…

 

21-річна Крістіна Сарайва проживає на південному сході Африки в республіці Мозамбік. Як розповів Дмитро Яцюк, дівчина котрий рік намагалася знайти свою матір-українку, інформацію про яку приховував від неї батько, мозамбікський військовий.

Мати Крістіни, Світлана Андрєєва, працювала на залізниці в Україні, а в даний час переїхала на роботу в Італію. “Я маю інформацію, що в 1991 році батько Крістіни, закінчивши з відзнакою Київське вище військове авіаційне інженерне училище, напівлегально вивіз дівчинку до себе на батьківщину. Очевидно, він проніс дитину на борт військового літака, – розповів Яцюк. – Приїхавши в Мозамбік у 1991 році, він віддав її на виховання своїм знайомим. Те, що вивіз дитину, він пояснив досить дивно. Нібито з неї в Україні могли зробити секретного агента, шпигуна, а потім вбити”.

За словами Яцюка, Крістіна щосили намагалася знайти свою маму-киянку. Про неї знала лише те, що Світлана Миколаївна реєструвала дочку в 1989 році в РАГСі Залізничного району Києва. Також Крістіна мала фотографію, зроблену в 1996 році. “Донька хоче знайти маму і поїхати в Україну, але у неї для цього немає жодного документа, крім радянського свідоцтва про народження. У неї немає навіть громадянства Мозамбіку, – розповідає Яцюк. – Вона – самотня, покинута в чужій країні.

Батько на її телефонні дзвінки давно перестав відповідати. Він приділяє увагу лише своїм численним жінкам. До речі, нам стало відомо, що кілька років тому в Мозамбік приїжджав зведений брат Крістіни спеціально для того, щоб знайти її! Пошуки не увінчалися успіхом, і він повернувся в Україну. Тобто мама Крістіни теж шукала свою дочку! Все, що сталося в житті Крістіни, – це велика трагедія. Вона мені так і каже, що дуже хоче до мами, що тут, в чужій країні, вона нікому не потрібна і в будь-який момент може опинитися на вулиці”.

Українські дипломати про цю сумну історію поки не чули. Але, як повідомив “Сегодня” тимчасовий повірений у справах України в Республіці Ангола Володимир Боголюбов (у Мозамбіку у Україні немає свого посольства), він обов’язково ознайомиться з інформацією про Христину, перевірить її ще раз і найближчим часом відповість, як можна допомогти дівчині.

Для пошуку матері Крістіни Дмитро Яцюк звернувся в Українську газету в Італії. Після публікацій на веб-сторінці та паперовій версії газети, в редакцію зателефонувала Світлана Андрєєва. Редакція щиро сподівається, що ця сумна істрія матиме щасливий кінець.

ПОМСТА по-африканськи
Як виявилося, випадок з Крістіною – не одиничний, коли батьки-африканці забирали своїх народжених слов’янок дітей до себе на батьківщину. «Мені відомий ще один факт, коли житель Мозамбіку поїхав навчатися до Росії, незабаром привіз із собою звідти маленьку доньку, тут її кинув, – розповідає Яцюк. – Цю дівчинку теж виховували чужі люди. Але через погані життєві умови вона померла». На думку Яцюка, мабуть, таким чином чоловіки з Мозамбіку просто мстили за щось своїм колишнім коханим, матерям цих дівчаток.

Джерело: Сегодня

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Починаються слухання кримінальних справ, пов’язаних з Берлусконі

«Заки море перелечу….» Без них на батьківщині вмирають їхні батьки, одружуються діти, народжуються внуки