in

Троє бійців АТО отримали протези в Італії

З Італії повернулися троє українських бійців АТО із ручними протезами нового покоління.

Кінцівки вони втратили внаслідок участі в антитерористичній операції на сході нашої держави.

З 21 серпня цього року троє українських бійців Олександр Піддубний, Андрій Шараєнко і Олександр Охріменко перебували в Італії, де фахівці компанії з виробництва протезів з електронним інтелектом «Corpora» встановили їм протези кистінового покоління. У реабілітаційному центрі «Fondazione Centri di Riabili tazione Padre Pio» бійці оволодівали непростими навичками керування протезами, а також мали змогу пройти реабілітацію на Адріатичному узбережжі.

Протезування за кордоном профінансувала держава. Кожна штучна кінцівка коштує 40 тисяч євро. Організували ж та ініціювали проект волонтери. Поки що протези поставили лише трьом хлопцям, на черзі ще шестеро, та чиновники обіцяють спільний проект волонтерів і держави триватиме.

 

Протезування організоване Міністерством соціальної політики України і Держслужбою у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Нагадаємо, Кабінет Міністрів України 12 серпня 2015 р. ухвалив постанову №590 «Про внесення змін до Порядку протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення,які відсутні в Україні, окремих категорій громадян, які брали участь в антитерористичній операції та/абозабезпеченні її проведення (здійсненні заходів, пов’язаних з попередженням, виявленням і припиненнямтерористичної діяльності) і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок».

Документом передбачене збільшення удвічі грошової допомоги учасникам АТО на протезування за кордоном. Сума допомоги може бути збільшена до 1800 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, або 2 млн 192 тис. 400 грн. Раніше він обмежувався 900 прожитковими мінімумами для працездатних осіб, що на 1 січня 2015 р. становило 1 млн 096 тис. 200 грн.

Рішення щодо доцільності протезування  за кордоном учасника АТО, який втратив функціональні можливості кінцівок, приймає Експертна комісія Мінсоцполітики.

 

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/04CnlKF7OO4″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українські легкоатлети заробили три медалі на змаганнях в Роверето

Запрошуємо на народні гуляння у Серіно (AV)