in

Тіло загиблої Ірини не можуть забрати з Італії

Тіло загиблої буковинки кілька місяців не можуть забрати з Італії через українську бюрократію.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу ТВА.

– Вона каже: “Мамо, я тобі допоможу, я поїду в Італію, то й хату закінчимо. Щоб нам хоч на голову не текло”. Вона поїхала. Питала її: “Їхати мені, Іро? – Ні ще, мамо, чекай, я ще не стала на ноги”. А вже стала на ноги. Просто її подруга сказала, що вона померла. Допомагати хотіла… Дитина хотіла допомогти, – розповідають родичі. Заробітчанська історія, одна з багатьох. Чоловік Ірини ховався від мобілізації і втік до Італії.

– Вона дуже не хотіла їхати, але чоловік поставив її перед фактом: або ти їдеш зі мною, або ми розлучаємось, – розповіла Мар’яна Гуцуляк, сестра загиблої.

І таки розлучились. За кордоном чоловік покинув її. Рік вона пробула в чужій країні. А загинула у день народження друга. Що це було – нещасний випадок чи вбивство – досі точно невідомо.

– Вона дуже не хотіла їхати, – зізнається сестра загиблої.

А тепер тіло дівчини не можуть відправити на Батьківщину. Бо це дорого коштує – майже 3 тисячі євро.

Оплатити злощасні 3 тисячі може і держава.

– Найближчі родичі мають довести, що вони не в змозі оплатити послуги ритуальної служби, яка має перевезти тіло, – пояснила Юлія Боднарюк, юрист.

– Ви би бачили, в якій хаті вона живе.. От хоч один депутат пішов би і подивився, в якій хаті живе її мама. Вона живе в такій хаті, що її навіть не можна назвати хатою. Вона вже ходила по банках зі мною, щоб закласти цю хату, – зазначила Ганна Пілат, тітка загиблої.

Та для держави це не аргумент. У родини вимагають щоразу більше підтверджень того, що 3 тисячі євро для них – непідйомна сума.

– Документи зібрали. Кожний день нові документи, нові, нові й нові, – скаржиться Мар’яна Гуцуляк.

І так майже три місяці. Пачка довідок важчає з кожним днем. Через бюрократію їх не завжди видають вчасно. А італійці вже кваплять.

– Треба привезти і гроші заплатити негайно, – наголосила сестра загиблої.

Бо місць в італійському морзі, мовляв, уже нема. Зараз родина вкотре зібрала купу довідок. Кажуть, це все, що потрібно. Та коли держава розщедриться і відшкодує перевезення тіла – невідомо. Родичі зневірились у чиновниках і сподіваються лише на допомогу небайдужих людей (050 617 59 76 – Ліліана, мати загиблої).

– Невже наша держава – така велика, таких депутатів має – невже не можуть виділити?! Та кожний по 10 гривень. І вже дитина ця була би тут, – підкреслила Ганна Пілат, тітка загиблої.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Італії анулювали одностатеві шлюби

Віра Брежнєва прокоментувала своє італійське весілля із Меладзе