in ,

Українська стрічка здобула приз Венеційського кінофестивалю

За результатами голосування журі 76-го Венеційського міжнародного кінофестивалю, в офіційній конкурсній програмі «Горизонти» перемогу здобув створений за підтримки Держкіно повнометражний художній фільм Валентина Васяновича «Атлантида». Про це повідомляє Держкіно.

«Горизонти» є другою за значущістю програмою Венеційського кінофестивалю і проводиться паралельно з головним конкурсом. До участі у цій секції відбирають художні та документальні фільми, які представляють нові тенденції у розвитку світового кінематографа. За перемогу у цій програмі змагалися цьогоріч 19 повнометражних фільмів.

Що це за фільм?
«Атлантида» – це фільм про майбутню перемогу у війни з Росією. Фільм про судоми, перед остаточною руйнацією міфу індустріального Донбасу: на рівні промислового ландшафту, і насамперед – у людському вимірі.

Valentyn Vasyanovych працював над стрічкою як автор сценарію, режисер, оператор та співпродюсер. Продюсерами стрічки є також Ія Мислицька та Vladimir Yatsenko.

Виробництво фільму підтримало не тільки Державне агентство з питань кіно, а й фонд Олександра Петровського «Солідарність».

«Цей фільм ставить перед світом питання: що буде після завершення війни на Донбасі? Водночас цей фільм представляє нові тенденції в розвитку світового кінематографа. Що і оцінило високе журі Венеціанського кінофестивалю, запросивши стрічку для участі в основному конкурсі “, – зазначила представник фонду «Солідарність» Аліна Петровська.

Список переможців фестивалю
Список переможців 76 Венеціанського кінофестивалю виглядає так:

«Золотий лев». Найкращий фільм – «Джокер» (режисер Тодд Філліпс)
«Срібний лев». Гран-прі журі – «Офіцер і шпигун» (режисер Роман Поланські)
«Срібний лев». Найкращий режисер – Рой Андерссон («Про нескінченність»)
«Молодий лев». Найкращий режисерський дебют – «Ти помреш у 20 років» (режисер Ам’яд Абу Алала)
Приз за найкращий сценарій – Юньфань («Будинок №7 по Черрі Лейн»)
Кубок Вольпі за найкращу жіночу роль – Аріана Аскарід («Молитва в ім’я Бога»)
Кубок Вольпі за найкращу чоловічу роль – Лука Марінеллі («Мартін Іден»)
Спеціальний приз журі – «Мафія вже не та, що раніше» (режисер Франко Мареска)
Приз Марчелло Мастроянні найкращому молодому актору/молодій актрисі – Тобі Воллес («Молочні зуби»)

Журі фестивалю цьогоріч очолювала аргентинська режисерка, сценаристка і продюсерка Лукресія Мартель. До його складу також увійшли режисерка Мері Геррон (Канада), історик, кінокритик і виконавчий директор кінофестивалю в Торонто Пірс Гендлінг (Канада), режисер і сценарист Паоло Вірдзі (Італія), кіноператор Родріго Прієто (Мексика), режисерка Сіна Цукамото (Японія) й акторка Стейсі Мартін (Франція).

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Ірина Ніколі – фіналістка конкурсу ”Міс Італія 2019”

На заробітках в Італії стала ….оперною дівою