in

Українці Неаполя допомагають лікарні в Україні

   Волиняни, які живуть в Італії збирають допомогу для медичних установ та допомагають бійцям в АТО. 29 вересня Волинська обласна лікарня «ХОСПІС» від благодійної асоціації отримала речі, які необхідні для надання повноцінної допомоги хворим.

Італійська асоціації українських громадян «Ucraina Onlus» створена для допомоги та вирішення проблем співвітчизників, які потрапили в халепу у чужій країні. Свою діяльність асоціація розпочала у 2012 році,  Благодійники у волинський «ХОСПІС» для допомоги хворим, яким потрібен постійний догляд та кваліфікована медична допомога, передали продукти харчування та засоби гігієни, повідомляє http://fullarchive.ru.

Заступник головного лікаря обласної лікарні «ХОСПІС» Наталія Рябченюк зазначила, що речі, які отримала їхня медична установа дуже важливі на сьогодні.

«За добу у нас використовують від 60 до 80 памперсів. Отримані речі гігієни дозволять залишити трошки більше бюджетних коштів лікарні на медикаменти», – підкреслила Наталія Рябченюк. Вона наголосила, що лікарня дуже рідко отримує допомогу від просто небайдужих людей. Натомість в лікарні існує дуже велика потреба в пральній машині, сушці для білизни та інших важливих речах, які б полегшили роботу працівників медустанови та покращили б якість перебування хворих.

Організацією та збором допомоги керувала президент «Ucraina Onlus» колишня лучанка Тетяна Жук (на фото). За її словами, колектив доброчинної організації по можливості надає допомогу нашим землякам та долучається до допомоги дитячим будинкам та громадським організаціям, які піклуються про добробут підлітків-інвалідів.

Представник асоціації «Ucraina Onlus» в Україні Олег Ришневський розповів, що їхня організація, попри те, що не має свого власного фонду, а існує лише за кошти небайдужих людей, займається підтримкою і людей, які відстоюють права нашої держави на свободу та незалежність.

«Допомогу почали передавати тоді, коли почався Майдан. Старалися підтримувати грошима та продуктами. Після початку Антитерористичної операції люди почали аналогічно збирати кошти, старались перевезти теплий одяг, продукти та все, що потрібно на передовій», – зазначив Ришневський.

Він розповів, що нині в асоціацію входить понад сотня небайдужих українців, проте до збору коштів та матеріальної допомоги долучаються і італійські громадяни. «Колектив доброчинної організації «Україна Онлус» не залишається байдужим до чужої біди і закликає Вас до співпраці»,- підкреслив представник «Ucraina Onlus».

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Відтепер діти у Падові можуть навчатися в українській школі

Євросоюз посилить депортацію “економічних мігрантів”