in

Італія виділила 610 млн євро на підтримку біженців з України

Уряд Італії виділив близько €500 млн на підтримку біженців з України, які прибули до Італії, і ще €110 млн для допомоги українському уряду.

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ Італії у неділю, передає Euractiv.

З 4,5 мільйонів українців, які покинули свою країну з початку російського вторгнення 24 лютого, 2% або 88 593 українські біженці прибули до Італії.

Читайте також: УКРАЇНСЬКІ ПЕРЕСЕЛЕНЦІ В ІТАЛІЇ МОЖУТЬ БЕЗКОШТОВНО КОРИСТУВАТИСЯ МІСЬКИМ ТРАНСПОРТОМ

“За останні два тижні уряд виділив нові кошти, щоб допомогти українським біженцям покривати їх щоденні витрати. Це їжа, ліки та шкільне обладнання. Загалом ми виділили близько 500 мільйонів євро на підтримку українців, які прибувають до Італії, і 110 мільйонів євро на фінансову допомогу українському уряду”, – заявив прем’єр-міністр Маріо Драґі.

Він додав, що уряд надав додаткову допомогу громадянам України та сусіднім державам через Міжнародний Червоний Хрест та інші організації.

“Італія зустріла біженців з України з відкритими обіймами. Понад 85 тисяч, переважно жінки та діти, шукали притулку від війни в нашій країні. Італійці відчинили двері своїх домівок і шкіл. Ми не можемо вчинити інакше”, – додав Драгі.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

У МВС озвучили якими можуть бути умови обміну Медведчука на військовополонених

Крейсер “Москва” після влучання перекинувся і почав тонути