in

У Римі презентовано книгу про геноцид 1932-33 років в Україні

У рамках відзначення в столиці Італії Дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні, відбулася презентація книги Етторе Чіннелла. «Україна. Забутий геноцид 1932-33 рр.»

29 листопада у приміщенні товариства «Свята Софія» в Римі відбулась презентація книги «Україна. Забутий геноцид 1932-33 рр.», автором якої є Етторе Чіннелла – історик зі світовим ім’ям, відомим фахівець у галузі історії Східної Європи, повідомляє прес-служба Посольства України при Святому Престолі.

Захід, який було організовано завдяки співпраці між Посольством України при Святому Престолі та Товариством «Свята Софія», відбувся у рамках ініціатив з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодоморів в Україні.

Презентували видання Посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська, професор Римського Університету «Джона Кебота» Федеріго Арджентєрі та сам автор книги Етторе Чіннелла.

У презентації також взяв участь Міністр освіти та науки України Сергій Квіт, а також Голова товариства «Свята Софія» Марко Семеген.
Посол України Тетяна Іжевська, представляючи автора, відзначила що його праця є надзвичайно важливим внеском у встановленні історичної справедливості та правди про Голодомор на міжнародному рівні, зокрема в італійському сегменті.

Професор Ф.Арджінтєрі, у свою чергу, наголосив, що книга Е.Чіннелли є серйозним історичним дослідженням великої трагедії українського народу минулого століття, яка майстерно приховувалась радянською владою й ця праця на сьогодні є провісником правди про геноцид українського народу у ХХ ст.

Е.Чіннелла, у своєму виступі, розповів про особисті наукові зацікавлення документами, які розповідають правду про Голодомор в Україні, відзначивши, що до видання книги його підштовхнула саме триваюча агресія Росії по відношенню до України. «Я відчував своїм обов’язком розповісти правду про історію вашого народу, який не тільки сьогодні, але й в минулому зазнав багато страждань збоку РФ. Замість того, щоб просити прощення за історичні рани, завдані вашому народу, Росія сьогодні ще більше робить їх кровоточивими”, – зазначив він.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

12 відмінних пісних страв, які варто приготувати до настання Різдва

Українська місячна ніч над лагуною Венеції