in

Декларація про прибутки: 8 і 5 Х 1000

   Кожен платник податків може вибрати куди направити частину своїх податків

Для оформлення податкової документації можна звертатися до комерціаліста чи у центр податкової асистенції. Під час заповнення бланків декларації про прибутки, вам буде запропоновано визначити адресата 8 і 5 Х 1000 (l’otto e il cinque per mille).

 

8 х 1000 може бути призначений одній із церков, із якими Італія уклала відповідні угоди (Римо-католицька церква, Об’єднані Адвентиські Християнські Церкви 7 дня, Божа Асамблея в Італії, Вальдійська церква, Євангелістська церква, Лютеранська євангелістська церква в Італії, Об’єднання єврейських громад в Італії), або безпосередньо державі. В другому випадку ваші податки можуть бути використані на заходи для подолання голоду у світі, захист природи, асистенцію прохачів притулку або збереження культурних цінностей.

Для того, щоб здійснити вибір, достатньо відмітити у бланках відповідну графу. Якщо ви не зробите цього 8 х 1000 буде поділено у між усіма одержувачами, у пропорціях, заданих платниками податків, які зробили свій вибір. Наприклад  якщо 70% платників податків направили 8 х 1000  Римо-Католицькій церкві, їй виділять 70% грошей тих, хто не виказав одержувача.

Протягом останніх років платникам податків надано можливість визначати на що витрачатиметься ще одна квота їх податків – 5х1000. У цьому випадку гроші можна направити: волонтерським асоціаціям, організаціям, зайнятим соціально корисною діяльністю, науковим та університетським дослідженням, медичним дослідженням, спортивним аматорським асоціаціям або на соціальну діяльність комуни вашої резиденції.

У цьому випадку також достатньо відмітити відповідну графу. А також (за винятком випадку фінансіювання заходів комуни) слід вказати реквізити (фіскальний код) організації, чи асоціації, яких ви бажаєте підтримати.

Об’єднання іммігрантів також можуть стати одержувачами 5х1000. Потрібні для цього реквізити різняться в залежності від типу їх діяльності. Для отримання додаткової інформації волонтерські організації можуть звернутися до Agenzia delle Entrate (www.agenziaentrate.it), асоціації що займаються дослідженнями та освітянською діяльністю – до Міністерства освіти (www.miur.it), а ті, що займаються медичними дослідженнями у Міністерство здоров’я (www.salute.gov.it).

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Про нерухомість в країні походження слід повідомляти італійським податківцям

Наближається час декларації прибутків