in

Правила ЄС про безпеку в аеропортах

Важлива інформація для пасажирів, які подорожують через аеропорти Євроспілки.

Щоб захистити пасажирів від нової загрози рідких вибухових речовин, ЄС запровадила правила безпеки, що обмежують кількість рідких речовин, які дозволяється переміщувати через пункти контролю на авіабезпеку. Вони стосуються усіх пасажирів, що відлітають в будь-якому напрямку з аеропортів ЄС.

Це означає, що на пунктах перевірки на авіабезпеку ви і ваша ручна поклажа обов`язково перевіряться на наявність окрім заборонених до провозу речей також на наявність рідких речовин. В той же час нові правила не поширюються на рідкі речовини, які ви можете придбати в магазинах розташованих поза зоною контролю при наявності посадкового талону або на борту літака авіакомпанії ЄС.

ЩО Є НОВИМ?
Нові правила діють з листопада 2006 року в усіх аеропортах ЄС, а також у Норвегії, Ісландії та Швейцарії до наступного повідомлення.

При пакуванні.
Вам дозволяється взяти з собою в ручній поклажі тільки невелику кількість рідких речовин. Ці речовини повинні бути в індивідуальній упаковці, кожна об`ємом, що не перевищує 100 мл. Ви повинні помістити ці упаковки в один прозорий пластиковий пакет багаторазового склеювання об`ємом не більше 1 літра на одного пасажира.

 

В аеропорту
Для полегшення виявлення рідких речовин на контролі Ви повинні:
* пред`явити для перевірки всі рідкі речовини контролерам на пункті перевірки авіабезпеки;
* зняти піджак і/або пальто. Вони перевіряються окремо, одночасно з вашою особистою перевіркою;
* вийняти з ручної поклажі ноутбуки та інші великі електроприлади. Вони теж будуть перевірятися окремо, одночасно з Вашою особистою перевіркою.

Пасажирам, що прямують через Будапешт або інші аеропорти ЄС, дозволяється перевозити рідкі речовини, куплені в магазинах безмитної торговлі в аеропортах інших країн (не ЄС), якщо це не суперечить вимогам правил ЄС: їх можна проносити на літак тільки в пакеті при наявності доказу покупки, в іншому випадку вони можуть бути конфісковані в пункті перевірки на авіабезпеку. Будь ласка, пам`ятайте це правило при здійсненні покупок.

Рідкі речовини:
* вода та інші напої, супи, сиропи
* креми, лосьйони та масла
* парфуми
* спрей
* гель, в тому числі гель для волосся та душу
* речовини в контейнерах, тарі, що знаходяться під тиском, в тому числі піна для гоління, інші піни та дезодоранти
* пасти, в т.ч. зубна паста
* суміші рідких і твердих речовин
* маскара
* будь-які інші речовини подібного складу.

ЩО НЕ ЗМІНИЛОСЯ?

Ви як і раніше можете:
* пакувати рідкі речовини в зареєстрований багаж  – нові правила стосуються лише ручної поклажі;
* перевозити в ручній поклажі ліки та дієтичні засоби, в тому числі їжу для малюків для використання під час подорожі. Вас можуть попросити доказів необхідності їх потреби;

* купувати рідкі речовини (напої, парфуми) або в магазині аеропорту, що знаходиться поза зоною, де Ви пред`являєте посадковий талон, або на борту літака ЄС авіакомпаній. Якщо вони продаються в спеціальному заклеєному пакеті, не відкривайте його до перевірки на пункті авіабезпеки, інакше вони будуть конфісковані. (А якщо Ви прямуєте далі через аеропорт ЄС, не відкривайте пакет до перевірки в цьому аеропорту або до останнього аеропорту, якщо Ви прямуєте через декілька аеропортів).

Усі ці рідкі речовини можна перевозити додатково до тих кількостей, що Ви вже мали (максимум 1 літр) у ручній поклажі, про що говорилося раніше.

В разі сумніву, будь ласка, проконсультуйтесь у вашій авіакомпанії або у вашого агента з продажу квитків до поїздки. Будь ласка, будьте ввічливими та співпрацюйте з службами авіабезпеки та персоналом авіаліній.
Цей документ затверджено Європейською Комісією, Асоціацією Європейських Авіакомпаній та Міжнародною Радою Аеропортів Європи.

Асоціація Європейських Авіакомпаній

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Виступ ансамблю «Хортиця» із Кам’янця Подільського на фестивалі “Cuori Tarcento 2009”

Карту на проживання повинні видавати навіть працівникам з контрактом на визначений термін