in

Італійські водійські права. Як надають та позбавляють їх балів

Про кількість очок, які залишилися на рахунку ваших водійських прав, ви можете дізнатися, зателефонувавши до дорожньої поліції за номером 848 782 782 (вартість дорівнює звичайному дзвінку у межах міста).

Водійські права із балами в Італії запровадили 2003 року. Кожному водію, який отримує водійські права, надається 20 очок, і їхня кількість зменшується відповідно до порушень правил дорожнього руху. Якщо водій вичерпає увесь ліміт очок, він змушений повторно складати іспит для отримання права на водіння. Цей принцип діє і для прав, виданих Італійською республікою, і для документів, отриманих за кордоном. Проте покарання водіїв автомобілів, зареєстрованих за кордоном, містить певні особливості, рівно ж як і для власників закордонних водійських прав, для яких не передбачено системи очок.

 

Якщо іноземний громадянин порушив правила дорожнього руху на території Італії, про це повідомлять до банку даних департаменту транспорту та міністерства інфраструктури. Наслідком такого повідомлення є позбавлення водія „віртуальних” очок аж до вичерпання усього ліміту. Таким чином, заводиться особиста справа іноземця, за якою можна простежити усі його порушення правил поведінки на дорозі.

Втрата очок відбувається за тим же принципом, що для італійських громадян. Якщо іноземний водій втратить усі 20 віртуальних пунктів упродовж року, йому заборонять керування будь-яким транспортним засобом на території Італії на два роки. Якщо ж усі очки будуть втрачені протягом двох років поспіль, то водій не зможе бути учасником руху на італійській дорозі упродовж одного року. Якщо втрати усіх очок відбулися за два – три роки, заборона водіння триватиме півроку.

Підготував адвокат Андреа ДЕ РОССІ,
переклад Маріанни Сороневич

___________________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Дорожні штрафи та їх спростування

Українсько-італійська Угода про взаємне визнання та обмін посвідчень водія вступає в дію з 29 травня!