in

Рим. Папа затвердив нового главу українських греко-католиків

Папа Бенедикт XVI підтвердив і благословив вибір синоду єпископів УГКЦ. Інтронізація нового глави греко-католиків відбудеться 27 березня у Києві.

Главою Української греко-католицької церкви став єпископ Святослав Шевчук. Про це повідомила прес-служба президента України.

У свою чергу, прес-служба УГКЦ повідомила, що Папа Римський Бенедикт XVI підтвердив і благословив вибір синоду єпископів УГКЦ.

“Обраний глава УГКЦ склав перед синодом єпископів визнання віри та обітницю вірно виконувати свій уряд”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, президент Віктор Янукович привітав всіх вірних УГКЦ з обранням глави цієї церкви.

У своєму привітанні президент висловив побажання миру і злагоди усім греко-католикам, наголосив на необхідності порозуміння між усіма конфесіями, які є в Україні, і які повинні примножувати доброзичливість та порозуміння між людьми.

Як відомо, нещодавно Любомир Гузар склав свої повноваження предстоятеля УГКЦ. 78-річний кардинал очолював українських греко-католиків з 2001 року. Незважаючи на те, що титул предстоятеля дається довічно, Любомир Гузар сам звернувся до Ватикану з проханням про відставку у зв′язку з погіршенням здоров′я.

Інтронізація нового глави УГКЦ відбудеться 27 березня о 10.00 у Патріаршому cоборі Воскресіння Христового у Києві.

 

http://tsn.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Катастрофа на атомній електростанції у Фукушіма, загальмувала розвиток ядерних програми в Італії

-Татку,а чому наша Україна така бідна?