in

Слов’яни єднаються піснею

Удруге у столиці регіону Кампанія зібралися артисти з різних країн, аби помірятися мистецькими силами на фестивалі “Слов’янський базар у Неаполі”.

Неаполь 16 жовтня 2008. Дійство проходило в історичному театрі “Тріанон”, що перебуває під охороною ЮНЕСКО. Його організувала асоціація “Слов’яни”. На п’яти рівнях театру розмістилися глядачі зі всього світу. А на сцені змагалися артисти у жанрі класичного та народно-естрадного вокалу.

Почесними гостями свята були консул Республіки Білорусь в Італії Андрій Поліщук та Генеральний консул України в Неаполі Володимир Караченцев. Їх зустріли короваєм на вишитому рушнику, які, як і пісня, об’єднують народи. Дипломати подякували за запрошення та приєдналися до публіки.
Із концертними номерами на сцену виходили переможці минулорічного “Слов’янського базару” (Ніна Лисенко (Білорусь), Ауреліо Марджіне  (Молдова), Луіджі Капуто (Італія), Ніна Вяткіна (Росія), Ольга Шалікова, танцювальний дует ”Любисток” у складі Назара та Олеся Завацьких (Україна), Петро Гарадзенский з гуртом (Білорусь).Прикрасили вечір гості із України – квартет бандуристок “Лілея” (художній курівник Ольга Чуріна) та танцювальный гурт ”Зорецвіт”.

dscf5328.jpgЗагалом на сцені виступило сімнадцять учасників конкурсної програми у 28 концертних номерах. Варто зауважити, що з кожним роком рівень виконавців зростає, позбувається непрофесійності та аматорства. Глядачі зустрічали конкурсантів настільки гаряче, що було складно визначити, хто сподобався найбільше.

Серед представників інших народів на сцені домінувала Україна у танцях, народних та авторських піснях, байках та яскравих костюмах. Більшість наших артистів виступали у фольклорному жанрі. Із залу не раз гукали : “Браво, Україна!”

Особливо вражаючими були номери танцюристів із Центру російської мови та культури “Контакт”, мовного ліцею імені Грація де Леда, Російської академії балету, які приїхали з Генуї. Солістка Оксана Зубко виступила на Фестивалі разом із гуртом італійських музикантів. Зауважмо непересічний хист розмовного жанру Андрія Монаха, що заповнював технічні паузи сміхом глядачів, виконуючи гуморески Остапа Вишні та Дарини Калиняк. Зал шалів від виконання гурту “Зорепад” та захоплювався акапельним співом конкурсантів із Модени “Барви України”, постановкою номера, голосом соліста та хору гурту “Українці”.

Людмила Колодіна, голова асоціації “Слов’яни”, вручала нагоди. Три перші місця здобули гурт “Барви України”, солісти Катерина Заречная та Олег Нехаєв. Другі місця за Олександром Рябчєєвим, гуртом “Зорепад”. Далі – гурт “Українці”, Оксана Крамар та Тетяна Аблясова.

Фестиваль підтримали компанія Укрінтерпрайз (Володимир та Галина Бекиш), туристична компанія Аркобалено (О. Назарко), крамниця „Вадим-електроніка” (Вадим Шичін) та інші спонсори.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Визнання українського віртуоза

“Єврокараван -2008” українських мистців та політиків у Римі