in

У Римі пройшов Марш українських вишиванок

    Римські українці підтримали ініціативу Світового конгресу українських молодіжних організацій у проведенні “Маршу українських вишиванок”. 28 вересня, одночасно із діаспорянами у Канаді, Болгарії, Італії, Фінляндії, Молдові, Узбекистані та Румунії, українська молодь у Римі пройшла центром міста, вбрана в українські вишиті сорочки.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Починаючи з 2010 року, подібні акції проводяться майже щороку в кожному обласному та районному центрах Україні. За її межами він проводився вперше. У святковому параді взяли участь учні та батьки українського дитсадка «Веселка» та школи «Престиж». Разом із представниками діаспори маршували депутат Верховної ради України Михайло Хміль, та депутат Львівської міської ради Ярослав Музичко, які приїхали до Риму для передачі у подарунок українським малятам художньої дитячої літератури. Оголошення про вишиванкову ходу розійшлося соціальними мережами, тож підтримати її прийшли  українці, які живуть та працюють в столиці Італії. Понад 100 римських учасників ставлять римський парад на перше місце за масовістю серед проведених схожих дійств за кордоном.

«Вишиванка – це модно!» – про це в один голос заявляють учасники маршу. Молодь поєднала це традиційне вбрання із сучасними одягом, що лише підкреслило його невмирущу актуальність.

Організацію заходу взяла на себе Центральна координаційна рада українських організацій в Італії, інформаційну підтримку було надано «Українською газетою» за участі Української греко-католицької церкви та інших об’єднань («Асоціації жінок-працівниць», «Україна в Європу», «Мальви») з метою популяризації національного одягу, традицій, розвитку патріотизму та всього українського. Вишиванкова хода в Україні символізує навернення української частини суспільства до своїх національних та культурних витоків, а в діаспорі – нерозривний зв’язок із материнською культурою.
 
Також марш пройшов у Софії (Болгарія), Торонто (Канада), Кишиневі (Молдова), Бухаресті (Румунія), Бішкеку (Киргизстан) та Турке (Фінляндія).

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська Фелічіта. У Західній Україні більшає італійців, які одружилися з жінками-заробітчанками

У Римі пройшов Марш українських вишиванок (ФОТО)