in

Дитячий садочок «Веселка» в Римі отримав дитячі книги

   Проект  «Три «Веселки» успішно завершився! Завдяки співпраці депутата Львівської міської ради, голови комісії з питань культури, промоцій, ЗМІ та туризму Ярослава Музичка, директора українського видавництва «Веселка» Василя Степаненка та головного редактора «Української газети» Маріанни Сороневич, в Італію прибула партія українських художніх книжок для дітей дошкільного та шкільного віку.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Як раніше повідомлялось, Марінна Сороневич – редактор газети українців в Італії «Українська газета», звернулась до голови комісії з питань культури, промоції, ЗМІ і туризму Ярослава Музичка з проханням допомогти з придбанням книг для першого українського садка «Веселка» у Римі. Депутат  підтримав цю ідею та звернувся за допомогою до Генерального директора видавництва «Веселка» Василя Степаненка, котрий надав дитячу літературу не лише для Римського садочка «Веселка», а й для Львівського садочка з такою ж назвою. Так цей проект отримав назву «Три «Веселки».  
 
Львівські дітлахи уже із задоволенням читають подаровані книжечки, адже отримали їх ще на початку літа. А до маленьких українців в Італії вони «доїхали» нещодавно. Транспортувати літературу до Апенін допомагав депутат Верховної Ради України Михайло Хміль та Ярослав Музичко.

Маріанна Сороневич щиро подякувала за такий дарунок і висловила думку, що за історію українського шкільництва в Італії малята вперше отримують стільки уваги від представників української влади.
 
«Ми отримали партію дитячої літератури – 7500 примірників, 130 найменувань, вартістю 50 тисяч гривень. Це  книжки для різних вікових груп, тому було вирішено поділити їх серед українських шкіл та бібліотек. Завдяки щедрості благодійників, проект вийшов за межі однієї школи та поширився на інші українські культурні осередки – зауважила Маріанна Сороневич – частину книг уже передано асоціаціями, які займаються міжнародними усиновленнями. Українські сироти, які живуть в італійських сім’ях, – це також наші діти. Книжки дозволять їм не втрачати зв’язку із Батьківщиною”.
 
На думку Ярослава Музичка, дуже символічно, що видавництво «Веселка» подарувало книги для маленьких українців у Львові та Римі.

«Якби кожне видавництво, яких в Україні є досить багато, долучилось до цієї благородної справи, то нам би вдалось вирішити проблему із забезпеченням літературою шкіл та садків», – наголосив Ярослав Музичко.
 
Урочиста передача книг у Римі відбулася 28 вересня, під час відзначення свята Першого дзвоника в українській школі, за участі депутата Верховної Ради Михайла Хміля, голови комісії культури Ярослава Музичка, керівників садочка та суботньої школи, представників Посольства, Римської мерії та українських громадських організацій.

http://lvivrada.gov.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Дитячий садочок «Веселка» в Римі отримав дитячі книги (ФОТО)

В Казерті вперше за 40 років проголошена персональна парафія для вірних УГКЦ