in

Петриківський розпис перетворив Казерту на мальовничу Україну

   На храмовий празник УГКЦ у місті Казерта, завітали картини відомого на цілий світ петриківського розпису, роботи Галини Назаренко та Олени Ярмолюк.

 Виставка-ярмарок цього давнього мистецтва створила тут чарівний куточок України.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Петриківський розпис, або «петриківка» — українське декоративно-орнаментальне народне малярство, яке сформувалося на Дніпропетровщині в селищі Петриківка, звідки й походить назва цього виду мистецтва. Це особлива сторінка фольклорного пластично-просторового мистецтва – селянський хатній стінопис українців та оздоблення архітектури різьбленням і ліпниною. Прикрашали мальованим розписом побілені вапном стіни над вікнами й дверми та піч у багатьох регіонах України (матеріал з Вікіпедії).

На виставці-ярмарок були представлені роботи Галини Назаренко та Олени Ярмолюк. Організатором виставки була  президент асоціації ГО Міжнародний центр українсько-італійського співробітництва – Олександра Крокіс.

Збір коштів проводили волонтери ГО “Допоможемо нашим захисникам разом” – Уляна Кузик, Маріанна Заліська, Світлана Ніврик, Оксана Полевик, Ярослав Гуль та Оксана Мигаль.

Нагадуємо, цього ж дня у місті пройшов “Парад вишиванок”, на якому учні української школи “Золотоуст” несли “Голубів петриківського розпису”, просячи у Господа миру для рідної України.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Петриківський розпис перетворив Казерту на мальовничу Україну (ФОТО)

Українці протестували проти Путіна у Римі та Ватикані (ФОТО)