in

Наближається час декларації прибутків

Декларувати прибутки слід для уникнення проблем із податківцями, продовження дозволів на проживання та об’єднання сім’ї

 

Усі, доглядальниці, няні та інші домашні працівниці повинні подати декларацію про прибутки за минулий рік. Це передбачено колективним контрактом для домашніх робітників (документом, що обумовлює права та обов’язки цієї категорії працівників). Зокрема у параграфі 32 читаємо: «Роботодавець, за запитом працівника, повинен видати документ в якому вказується сума усіх виплат, здійснених протягом року». Зазвичай його вимагають у березні-квітні, коли наближається час декларувати прибутки.

 

Розрахунок  простий: роботодавець повинен додати суму усіх виплат, вказаних у щомісячних платіжних відомостях (нагадуємо: роботодавець повинен щомісяця видавати працівнику довідку про суму зарплатні. Підписана обома сторонами, один її екземпляр зберігається у роботодавця, а інший – у працівника. Обов’язок видачі щомісячних платіжних відомостей було введено у березні 2007 року).

Довідку про суму прибутку, отриманих протягом року, слід подати податківцям, як сертифікат про прибутки.
Декларувати прибутки для іноземців важливо для подачі на продовження дозволу на проживання чи об’єднання сім’ї, як альтернатива триместровим квитанціям оплати контри бутів Inps.

Ельвіо ПАСКА, переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Декларація про прибутки: 8 і 5 Х 1000

Податок на нерухомість в Італії (Imu). Усе, що треба знати