in

В Януковича більше невдач, ніж успіхів — італійський журналіст

Підводячи підсумок двох років перебування Віктора Януковича на посаді президента Україні, можна сказати, що невдач більше, ніж успіхів, пише Стефано Граціолі у статті, опублікованій в спеціальному розділі газети La Repubblica. Про це повідомляє Инопресса.

Янукович був обраний у лютому 2010 року, і його вступ на посаду супроводжувався радістю тих українців, які бажали скоріше перевернути сторінку п’яти постпомаранчевих років, нагадує журналіст.

“Однак рейтинг популярності Януковича на сьогодні знизився з 65 до 25%. Щось пішло не так, і справа не тільки в помсті Юлії Тимошенко. Дуель між президентом і екс-прем’єром можна вважати другорядним елементом в оцінках громадян, особливо основної частини електорату – жителів східних областей “, – пише автор статті.

“Досі не виконані передвиборчі обіцянки. Янукович і його прем’єр Микола Азаров не мають довгострокової стратегії. Кризу 2008-2009 років подолано, але ситуація не дозволяє здійснити швидкий підйом економіки. Під питанням залишається зближення з Європейським союзом: разом із підписанням Договору про асоційоване членство цей процес заморожений у зв’язку зі “справою Тимошенко”, – говориться в статті. – Відносини з Росією залишаються напруженими.

Структурні реформи (пенсії, податки, лібералізація) здійснюються не в повному масштабі. Більша частина населення, далека від ігор олігархів, не хоче чекати. Цим і пояснюється різке падіння популярності Віктора Януковича “, – резюмує автор.

Експрес online

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Андрій Шевченко потрапив у ТОП-15 найуспішніших футболістів планети

Місце катастрофи Costa Concordia стало туристичною Меккою