in

В Італії випустили з в’язниці українку, підозрювану в кіднепінгу

   Лариса Москаленко зараз перебуває під домашнім арештом і запевняє, що дітей не викрадала, а, навпаки, рятувала.

Олімпійську чемпіонку Ларису Москаленко, яку італійці звинувачують у викраденні дітей, випустили з в’язниці. Зараз жінка перебуває під домашнім арештом. Вона пояснила, що дітей не викрадала, а рятувала, інформує ТСН.
 
Майже два місяці Лариса Москаленко перебувала у в’язниці Пальяреллі, в Палермо. Після декількох апеляцій адвокати все ж таки добилися її переходу під домашній арешт, запевнивши слідство, що вона нікуди не втече. На допитах Москаленко визнала, що співпрацювала з норвезьким угрупованням кіднепперів, однак недовго, і до угод з вогнепальною зброєю непричетна.
 
За словами адвоката Енцо Джанбруно, «Норвегія надала корисні документи, які допомогли встановити: дитину, яку доставляли з Тунісу, супроводжувала мати – громадянка Норвегії». Спілкуватися з журналістами колишня олімпійська призерка відмовляється. « За законом заборонено мати будь-які контакти. Проте вона дуже зацікавлена ​​прояснити ситуацію, в яку потрапила. Зараз – це травмована жінка, вона була переконана, що робила добру справу, щоб матері могли обійняти цих дітей», – зазначив адвокат.
 
Не крала, а рятувала – так Москаленко пояснює свою участь в операціях норвезької компанії АВР, яку італійці звинувачують у кіднепінгу. Аналогічної версії дотримується і її керівництво: усіх дітей після розлучення забрали з собою батьки всупереч рішенням судів, а норвежці просто повертали їх додому.
 
Джанбруно переконаний, що фінал у справі Лариси буде хорошим, і за ґрати вона більше не повернеться. Втім, суд ще навіть не почався, а справи, інкриміновані Москаленко, можуть спричинити за собою 10-15 років ув’язнення.
 
Нагадаємо, що 31 жовтня в Палермо заарештували громадянку України, колишню бронзову призерку у вітрильному спорті Олімпіади в Сеулі 1988 Ларису Москаленко за підозрою у викраденні дітей. Як повідомлялося, членам протизаконногоугруповання, до складу якого за даними слідчих прокуратури, входила українка, буде висунуто низку звинувачень, таких як «торгівля людьми», «викрадення осіб», «викрадення та утримання дітей за кордоном». Мова йде про дітей від змішаних шлюбів, щодо місця проживання яких не можуть домовитися їхні батьки. Щоб отримати назад дитину, що проживає з одним із подружжя чи іншими родичами, люди були готові платити угрупованню до 200 тис. євро.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Італії та Іспанії проходять “антимайдани”?

Євромайдан-Тренто 1/12/2013 (ВІДЕО)