in

Прем’єрка Італії відвідала постраждалі від руйнівних повеней регіони країни

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні відвідала міста на півночі країни, які сильно постраждали в результаті руйнівних повеней.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє Ansa.

Мета візиту – як вона сама оголосила – особисто розібратися в ситуації на місці події.

Мелоні у супроводі заступника міністра інфраструктури Галеаццо Біньямі відвідала передмістя Форлі, Фаенцу, а потім околиці Равенни. Прем’єрка була у зеленій сорочці, штанях і гумових чоботях – в такому вигляді вона оглянула постраждалі райони і поспілкувалася з місцевими жителями.

Президент регіону Емілія-Романья Стефано Боначчіні і прем’єр-міністр Мелоні зустрілися рано вранці у Форлі, щоб обговорити надзвичайну ситуацію, пов’язану з негодою в Емілії-Романьї. Пізніше вони відвідали постраждалий район у Фаенці. Мелоні прибув на площу Пополо в Равенні у супроводі президента регіону Боначчіні.

“Уряд на місці. Це була трагедія, але вона може стати можливістю відродитися сильнішими. Важко робити оцінки, але багато ресурсів доведеться мобілізувати” – сказала прем’єрка.

“Зараз не час для подіумів, я вражена”, – додала вона.

“Нарешті вийшло сонце. Ситуація покращується: у нас все ще є деякі райони, особливо в районі Равенни, низини, які затоплені” – сказав у свою чергу Боначчіні.

Як повідомлялося, Джорджія Мелоні вирішила достроково повернутись додому із саміту держав “Групи семи” в Японії у зв’язку з масштабними повенями, що найбільш уразили північ країни.

Повені у північній італійській області Емілія-Романья забрали життя щонайменше чотирнадцяти людей і завдали збитків на мільярди євро, заявив голова Емілії-Романьї Стефано Боначчіні.

Найважливіші новини для українців в Італії у соцмережах FacebookInstagram і Телеграм.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

etna

На Сицилії відновив роботу аеропорт Катанії, який закривали через виверження Етни

Берлусконі виписали з лікарні після понад 40 днів госпіталізації