in

Українці матимуть внутрішній і закордонний паспорт у смартфоні

Верховна Рада ухвалила законопроєкт “Про внесення змін до Закону України “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус”.

Законопроєкт №4355 підтримали 302 нардепи.

Таким чином на рівні закону закріплено визначення термінів “е-паспорт”, “е-паспорт для виїзду за кордон”.

Читайте також: Отримайте онлайн-консультацію італійських адвокатів лише за 9,99Є

Законопроєкт встановлює, що е-паспорт, е-паспорт для виїзду за кордон формується безкоштовно за бажанням особи та може пред’являтися на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, крім випадків перетинання державного кордону; в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Також передбачається наявність в е-паспортах інформації про місце проживання та код платника податків.

Читайте також: УКРАЇНЦІ ОТРИМАЮТЬ ПОДВІЙНЕ ГРОМАДЯНСТВО, АЛЕ НЕ З РОСІЄЮ

Як зазначає пресслужба парламенту,

  • закон дозволить продовження зручних для використання через мобільний додаток порталу «Дія» безпаперових сервісів;
  • закріплення на рівні Закону і продовження після 2021 року на постійній основі експериментального проекту, передбаченого постановою Уряду, яким уже користуються понад 5 млн громадян;
  • Україна стала першою державою в світі, яка їх узаконила.

Як інформує пресслужба Міністерства цифрової трансформації, Україна – перша держава світу, в якій цифрові паспорти у смартфоні стали повними юридичними аналогами звичайних документів.

“Україна — перша країна у світі, що запустила цифрові паспорти та законодавчо прирівняла їх до звичайних документів. Користувачі Дії більше не стикатимуться з ситуаціями, коли цифровий паспорт не приймають. Це не просто важлива подія в історії сучасної України та великий крок до впровадження режиму “без паперу”. Це унікальний світовий кейс, яким можна і варто пишатися”, – каже віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Законопроєкт розроблено за сприяння Програми EGAP, що фінансується урядом Швейцарії та реалізується Фондом Східна Європа, SURGe за підтримки уряду Канади.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 3 Середній: 5]

Антитіла до коронавірусу живуть в організмі 9-10 місяців

Українці отримають подвійне громадянство, але не з Росією