in

Про смерть матері в Італії родичі дізналися із Інтернету

   Стали відомими нові подробиці справи українки, знайденої мертвою у Фоліньйо. ЇЇ тіло було виявлено 19 червня в картонній коробці на узбіччі доріг між Спелло і Фоліньйо, в Пашяна.  Тривають пошуки її чоловіка Джванні Мічелі, підозрюваного в убивстві Ольги Дуніної.

Жертвою жахливого випадку, що стався у Фоліньйо виявилася Ольга Дуніна, українка 62-ох років, яка жила в Італії 9 років та працювала доглядальницею літніх і хворих. Увага слідчих зосереджена на 67-річному Джованні Мічелі, її чоловіку, родом із Сицилії. Вони жили у Фоліньйо в історичному центрі міста.

Любов, народжена у Карітасі
Ольга Дуніна  і Джванні Мічелі  познайомилися три роки тому. Вони приходили в центр благодійної організації «Карітас» на площі Сан Джакомо у пошуку роботи та асистенції. Їх знайомство рік тому закінчилося весіллям.

Жахлива знахідка
Один чоловік випадково зупинився на узбіччі на своєму моторолері. Його увагу привернула поведінка бродячого собаки, яка крутилася поблизу яру. Наблизившись, він побачив розірвану коробку, запечатану скотчем, з якої виднілася частина руки. Зробивши жахливе відкриття він негайно викликав поліцію, яка оперативно  прибула на місце.

Тіло жінки було запаковане в картонній коробці, яку використовує для доставки товару один із магазинів містечка Фоліньяте. Воно було завернуте у простирадло та ковдру. Накрите зверху пластиковим пакетом та шматками целофану, склеєних клейкою стрічкою, ймовірно, щоб уникнути витоку крові. Жінка повної статури, була одягнена лише в халаті без нижньої білизни та взуття. Ноги постраждалої були зігнуті, це дозволило убивці легше його транспортувати.  Згідно слідів на тілі, її жорстоко побили, а потім прикінчили ударами палицею або ломом по голові. Під час огляду, в горлі бідної Ольги знайдено жіночий шарф, який, можливо, використали щоб запобігти жінці кричати.

Гіпотеза злочину
Після виявлення тіла, карабінери марно чекали повернення додому її чоловіка. Підозрілим є і те, що він не зробив заяви у поліцію про зникнення дружини.

Згідно реконструкції, смерть жінки наступила в закритому приміщенні, а далі тіло поклали в коробку та машиною вивезли за місто. Підозрюють, що вбивця діяв із допомогою спільника, принаймні для приховування трупа. Зараз слідчі займаються аналізом помешкання у якому жили підозрюваний та жертва.
Розслідування справи займається заступник прокурора Маріо Формізано. Воно пошириться також на  Сицилію, місце народження італійця.

Свідчення сусідів
Сусіди не очікували такого повороту справи, хоча дехто із них помічав сварки у сім’ї, часто пов’язані з економічними труднощами.

Трагедія сім’ї
Родичі Ольги до цього часу не можуть повірити в смерть матері. Її донька Олена, шукаючи інформацію, зателефонувала у редакції «Української газети в Італії»: «Я не можу прийти до себе. Це не нормально, коли що про таку подію не було повідомлено родичам, Ми дізналися про усе із ЗМІ. Міністерство закордонних справ не дає однозначного підтвердження особи матері, тому ми до останнього сподіваємося, що сталася трагічна помилка. Якщо ж її особа таки підтвердиться, ми наголошуємо на необхідності ґрунтовного розслідування. А також хочемо бути поінформованими про розвиток справи. На дистанції, у іншій країні, ми не можливо слідкувати чи впливати на події, сподіваємося на оперативну роботу Посольства України в Італії».

Співчуття Італії
Італійська влада із співчуттям поставилася до трагедії. Мер Фоліньйо Нандо Місметті зауважив що ріст фемініциду в Італії перебуває  у постійній прогресії. «Ми повинні протидіяти його ескалації законодавчо. Закликаю громадян не бути байдужими, і щоб запобігти нещастю, завчасно повідомляти у поліцію та соціальні служби у випадках насильства в сім’ї”.

“Стався серйозний злочин,у  якому жертвою знову стала жінка. – Сказала Радник з питань рівноправ’я мерії міста Ріта Зампоні. – Ще одна драма того ж ступеня тяжкості, яку місто пережило лише кілька днів тому, коли чоловік убив румунку Сандіту Монтеану, а пізніше покінчив із життям. Висловлю співчуття рідним цих жінок від мене і адміністрації міста».

У Карітасі єпархії Фоліньйо добре знали Ольгу та її чоловіка. Його директор Мауро Мошотті, висловлює скорботу у зв’язку з драмою, коли жінка в черговий раз стала жертвою жорстокості і насильства».

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українські державні службовці з мафією успішно співпрацюють і переймають досвід – експерт

Соціальну допомогу можуть отримувати також іноземці