in

Податок на пермессо оскаржується в суді

   Патронати Cgil e Inca подали у Європейський суд позов про невідповідність суми податку на дозвіл на проживання в Італії, вимагаючи його зменшення

Останні два роки бути іноземцем в Італії стало набагато дорожчим через податок на видачу та продовження дозволу на проживання, введений урядом Берлусконі.

Для отримання документу слід заплатити від 80 до 200 євро в залежності від мотиву та тривалості дії. Ця сума додається до обов’язкових 27,50 євро – вартості вироблення електронного документу, 30 євро які Італійська пошта бере за послуги та 16 євро за гербову марку.

Можливо, в найближчому часі розмір податку буде змінений за судовим рішенням. Згідно постанови регіонального адміністративного суду Лаціо він не відповідає нормативам ЄС. Після винесення такого вердикту справу передано на розгляд суду Європейського Союзу.

Ініціаторами детального аналізу постанови, запровадженої попередніми міністрами внутрішніх справ та економіки Роберто Мароні та Джуліо Тремонті, стала патронат Cgil і профспілка Inca. Вони просять анулювати декрет, вважаючи його незаконним через ряд причин. Зокрема, він не відповідає принципам рівності, раціональності та ін.

Під прискіпливим поглядом тепер і використання коштів, зібраних з іноземців. 50% з них йде в скарбницю міністерства внутрішніх справ і витрачається на підтримання безпеки та правопорядку, фінансування відділів імміграції, заходів на втілення угоди про інтеграцію. Інші 50% – на фонд репатріації: отже, легальні іммігранти платять за депортацію нелегальних. Такий розподіл коштів Inca та Cgil вважають нераціональним.

Судді нагадують, що вартість видачі італійського посвідчення особи складає 10Є, в той час як мінімальна вартість дозволу на проживання – 80Є, отже, у вісім разів вища. На основі цього можна стверджувати про недотримання принципу пропорційності.

Зараз очікується рішення Європейського суду, компетенцією якого є прояснення сумнівів щодо застосування законів ЄС. До того, постанову італійського суду призупинено.

Ельвіо ПАСКА,
переклад М. Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Силовики передали унікальне відео бою під Семенівкою

Невигадані іммігрантські історії від Марії Гайдай. Соло для жінки з трубою