in

Він-італієць, вона-іноземка без пермессо. Вони можуть одружитися?

   Я та мій коханий живемо разом вже кілька років та мріємо про одруження, але у мене нема дозволу на проживання. Як діяти?

Для укладення шлюбу між іноземцем та громадянином ЄС (наприклад італійцем), або двома іноемцями наявність дозволу на проживання не вимагається.

Іноземці повинні отримати в своєму консульстві дозвіл на одруження (Nulla sta per matrimonio) та легалізувати його префектурі, а далі пройти звичайну процедуру реєстрації шлюбу на загальних засадах.

Після реєстрації шлюбу, іноземця що нелегально перебуває в країні, більше не можуть депортувати. Він має право на отримання дозволу на проживання із сімейних мотивів.

Для витребування карти на проживання після укладення шлюбу, слід звернутися безпосередньо в квестуру (подавати заявку поштою не потрібно).

До заяви потрібно додати:

• гербову марку вартістю 16 €;

• 4 фото для документів;

• копію паспорта іноземця;

• копію сертифіката про одруження;

• декларацію громадянина ЄС про взяття на утримання іноземця (підписується у квестурі) та копію його посвідчення особи.

Квестура проведе необхідний аналіз документів та перевірить спільне проживання наречених. Для цього у їх дім без попередження прийде поліцейський.

________________________

Докладніше про легалізацію шляхом одруження та як діяти якщо шлюб розірвано читайте ТУТ

Стаття італійською ТУТ

________________________

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія серед країн-лідерів, що надають українцям політичний притулок

Amber Light 2015: Європа починає полювання на нелегалів