in

Дозвіл на проживання для навчальної практики

Ввимоги до громадян країн, що не входять до Євроспілки, які бажають пройти навчальну практику в Італії: ті, хто бажає приїхати до Італії на навчальну практику, мусять гарантувати собі місце та засоби для проживання і повернення на батьківщину.

 

Дозволи на проживання для проходження навчальної практики входять так званого типу “поза квотою”, які не входять у щорічні ліміти, встановлені “Декретом флуссі”. До категорії “поза квотою” належать медичні сестри, перекладачі, артисти цирку і театру. У Єдиному тексті з імміграції читаємо: “Особи, які мають дозвіл на проживання з мотивів професійного формування, належать до категорії найманих працівників у тих італійських роботодавців, які прийняли їх для проходження практики чи професійного формування”.

 

Міністерство внутрішніх справ і Міністерство праці встановили, що ті, хто приймає громадянина країни з-поза меж Євроспілки, мусить забезпечити йому місце і засоби для проживання. Їх також зобов’язують сплатити витрати, пов’язані з поверненням гостей на батьківщину. Проекти на проходження професійної практики розглядаються з врахованням нормативів конкретного регіону. Якщо таких нема, то послуговуються загальними нормативами, передбаченими “Декретом флуссі”. Кожен проект повинен бути розглянутий компетентними органами місцевої влади і поданий до консульського відділу Італії за кордоном, де й видаватимуть в’їздну візу.

Якщо іноземний громадянин легально вже проживає в Італії, то до нього застосовують інший норматив для проходження навчальної практики або професійного формування. У проекті потрібно вказати реєстраційний номер дозволу на проживання, мотив його видачі та термін дії.

Ельвіо Паска,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійська прокуратура зібрала нові матеріали про оргії Берлусконі

Україна: кохання на експорт