in

Судно Costa Concordia розберуть на металобрухт у Генуї

   Італійський лайнер Costa Concordia відбуксують до Генуї, де його розберуть на металобрухт. Усі кесони судна заповнили повітрям, і тепер воно у транспортабельному стані.

Всю дорогу до Лігурійського порту туристичне судно супроводжуватимуть катери екологічної інспекції.

Минулого тижня рятувальники підняли лайнер зі сталевих опор і прикріпили до нього кесони з повітрям для того, щоб він зміг триматися на воді.

Після транспортування в Геную рятувальники розраховують знайти останки індійського офіціанта Рассела Ребелло – єдиного загиблого, чиє тіло так і не було піднято на поверхню.

Нагадаємо, Costa Concordia – найбільше з коли-небудь побудованих в Італії суден. Його розміри в два рази перевищували параметри легендарного “Титаніка”. На борту лайнера було чотири плавальних басейни, 13 барів, найбільший СПА-центр з усіх, що існували на круїзних суднах, і дев’ять палуб.

Катастрофа круїзного лайнера, на борту якого перебували понад 4,2 тисячі осіб, у тому числі 111 російських громадян, сталося 13 січня 2012 року, поблизу острова Джильо, біля узбережжя італійської області Тоскана, і призвело до загибелі 32 людей.

Причиною трагедії став ризикований маневр, здійснений капітаном, у результаті якого судно налетіло на скелі і швидко затонуло.

http://ukranews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Амбулаторії, швидка допомога, служба 118 в Італії

Посол України в Римі: із катастрофою Boeing-777 конфлікт на сході України став міжнародним