in

Мер Риму пропонує вулицю Леніна перейменувати на вулицю Мучеників Комунізму

   Мер Рима Джанні Алеманно виступив з ініціативою про перейменування вулиці Леніна на вулицю Мучеників Комунізму, повідомляє Corriere della Sera.

“Ідея перегляду назви вулиці і проспекту, що носять ім’я Леніна, я думаю, цілком розумний виклик … Ім’я Леніна дисонує з ідеєю узгодженої топоніміки”, – заявив градоначальник на презентації книги, присвяченій “творцю російської революції 1917 року”.

У той же час член міської ради Джанлука Куадрана, до якого італійська газета звернулася за коментар, відповів так: “Ми готові це обговорити, але не більше того. Алеманно я б хотів запитати: “Ви в курсі, як йдуть справи в місті?” А він ще займається топонімікою? “

У свою чергу, Даріо Нанні з Демократичної партії говорить про “нестерпний ревізіонізмі”, наголошується в статті, витримку з якої публікує сайт InoPressa.

“Алеманно з наближенням виборів хоче зробити приємність правим. Його пропозиція не пройде, вже точно не одноголосно”, – заявив він.

Проте результат голосування в Комісії з топоніміки здається вирішеним: представників партії “Народ свободи” в ній семеро, а представників лівоцентристських партій – п’ятеро, вказує автор статті.

Нагадаємо, днями влада Грузії вирішили аналогічним чином перетворити Державний музей імені радянського вождя Йосипа Сталіна в його рідному місті Горі в музей Cталінізма.

http://newsru.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

“Римські канікули” Вуді Аллена

Італійський політик: ЄС має частково бойкотувати Євро-2012 через Тимошенко